+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Verenigde Arabische Emiraten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Verenigde Arabische Emiraten

Ga je exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten? De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bestaat uit 7 emiraten, Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Voor het invoeren van jouw goederen in de VAE heb je exportdocumenten nodig, gelegaliseerd door meerdere autoriteiten. Lees hieronder welke documenten dit zijn en wat Exportdocuments.com voor jou kan betekenen.

Vereiste documenten voor Verenigde Arabische Emiraten

Tip! Voor extra informatie lees het artikel: Eerste Hulp Bij Export: Checklist voor Verenigde Arabische Emiraten.

Toelichting documenten Verenigde Arabische Emiraten

Certificaat van Oorsprong
Wanneer je naar de Verenigde Arabische Emiraten (United Arab Emirates) gaat exporteren is het vereist dat je bij jouw goederen een Certificaat van Oorsprong (CvO) voegt. Het CvO moet samen met jouw handelsfactuur worden gelegaliseerd door de Kamer van Koophandel (KvK). Daarnaast vereist de Douane van VAE ook dat deze documenten gelegaliseerd worden door de ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassades van de Arabische Emiraten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn beide gevestigd in Den Haag.

Bewijslast

Bij alle exportdocumenten dien je bewijslast aan te leveren. Hiermee kunnen de autoriteiten de documenten controleren op juistheid. Meer informatie over het aanleveren van bewijslast lees je in: Eerste hulp bij Export: Bewijslast voor het Certificaat van Oorsprong.

Uitvoeraangifte
Om de Nederlandse Douane te informeren over het vertrek van je goederen uit de EU, moet je een uitvoeraangifte indienen. Het is een officieel (digitaal) document dat je als exporteur moet indienen bij de Douane voordat je goederen worden uitgevoerd. Het bevat informatie over de verzender, ontvanger, de goederen, de waarde van de goederen en de bestemming. De uitvoeraangifte dienen wij voor je in bij de Douane. Afhankelijk van de plek waar de goederen op dit moment staan gaat je aanvraag naar de Nederlandse of Belgische Douane. De doorlooptijden zijn razendsnel, vaak al binnen 5 minuten. Als je aangifte is goedgekeurd dan ontvang je het digitale uitvoeraangifte document als PDF-bestand per e-mail. Indien gewenst kan je het document zelf printen en aan je vervoerder meegeven. Het unieke MRN-nummer geef je door bij het Kantoor van Uitgang.

Ook handig om te weten…

Op zoek naar praktische informatie?

Ondernemersvereniging evofenedex verstrekt meer praktische informatie over o.a.:

  • overige exportdocumenten, zoals T2F, T2L, T2LF, T2, T1, carnet TIR, NCTS, Enig Document, UGD en ATA-carnet
  • certificaten zoals CITES-certificaat, gezondheidscertificaat, veterinair certificaat, fytosanitair certificaat, inspectiecertificaat en analysecertificaat.
  • incoterms

Er zijn ook producten die verboden zijn om in te voeren in Verenigde Arabische Emiraten. Dubai Customs heeft een duidelijk overzicht opgesteld van deze producten.

Hoe Exportdocuments.com jou kan helpen!

Heel simpel, in onze webshop kun je alle bovengenoemde documenten en legalisaties aanvragen. Tijdens de bestelling vul je alle gegevens in en wij regelen de rest! Wij garanderen je de snelste doorlooptijden. Zodra jouw documenten door alle autoriteiten zijn goedgekeurd en/of gelegaliseerd, sturen wij de documenten naar het door jou opgegeven adres. De uitvoeraangifte kan je downloaden en/of zelf printen. Je goederen zijn nu klaar voor vertrek!

Kom je tijdens het bestelproces ergens niet helemaal uit? Pak gewoon de telefoon en bel ons voor ondersteuning. Ons Customer Service team staat voor je klaar!

Namens ons hele team wensen wij jou veel succes met jouw zaken in Verenigde Arabische Emiraten!