+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Egypte
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Egypte

Je staat op het punt om te exporteren naar Egypte? Lees hier welke documenten je nodig hebt voor het invoeren van jouw goederen in Egypte en welke voordelen Exportdocuments.com jou biedt.

Vereiste documenten voor Egypte

Optioneel: EUR.1-certificaat met Kamer van Koophandel legalisatie

Tip! Voor aanvullende informatie lees het volgende artikel: 'Export naar Egypte lastig of toch niet?'

Hoe Exportdocuments.com jou kan helpen!

Heel simpel, alle bovengenoemde documenten en legalisaties vraag je eenvoudig en snel aan in onze webshop. Jij vult alles in, wij regelen de rest!

Door onze digitale connecties met de Kamer van Koophandel en Douane is alles razendsnel geregeld. Zodra de KvK jouw documenten heeft goedgekeurd printen en sturen wij deze naar de ambassade in Den Haag. Zodra de ambassade haar stempels heeft gezet sturen wij de documenten naar het door jou opgegeven adres. Je uitvoeraangifte gaat rechtstreeks naar de Douane. De statusupdates hiervan vind je terug in je orderoverzicht.

Alle documenten gereed? Dan zijn jouw goederen klaar om te vertrekken!

Kom je tijdens het bestelproces ergens niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!

Ook handig om te weten…

Egypte voert voor bepaalde goederen pre-shipment inspecties (PSI) uit op kwaliteit, etikettering en producteisen. Deze inspecties zijn er om importomzet te beschermen, handel te faciliteren en het risico op illegale import te minimaliseren. SGS Nederland is een van de certificeringsinstanties die deze inspecties verzorgd en een conformiteitscertificaat (Certificate of Conformity, CoC) afgeeft.

Wil je jouw goederen tijdelijk in Egypte invoeren?

Regel dit ter plaatse. Egypte is niet aangesloten bij de ATA-conventie, waardoor je geen gebruik kunt maken van een ATA-Carnet. Voor tijdelijke invoer van bijvoorbeeld demo-goederen heb je een borgstelling of bankgarantie (van tenminste 6 maanden) nodig, welke is goedgekeurd door een geaccrediteerde Egyptische bank. Tijdelijke invoer betekent dat jouw goederen binnen een jaar het land weer moeten verlaten. Je kunt deze periode verlengen, mits je goede redenen hebt (tabak en beperkt houdbare producten uitgesloten). Blijven jouw goederen uiteindelijk toch in Egypte? Houd er dan rekening mee dat jouw invoerrechten met 10% worden verhoogd en dat gederfde rente in rekening wordt gebracht.

Namens ons hele team wensen wij je veel succes met jouw zaken in Egypte!