+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wat is het kantoor van uitgang?
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Wat is het kantoor van uitgang?

Bij uitvoer van goederen spelen twee soorten douanekantoren een rol. In de eerste plaats hebben we het dan over het kantoor van uitvoer. Dit is het douanekantoor waar de aangifte ten uitvoer ingediend wordt. Daarnaast speelt het kantoor van uitgang een belangrijke rol. Het kantoor van uitgang is het douanekantoor waarlangs de goederen het grondgebied van de Europese Unie verlaten.

Bij aankomst op het kantoor van uitgang moet er (elektronisch) worden kennisgegeven van de aankomst van de goederen. Het kantoor van uitgang ziet toe op het uitgaan van de goederen en zendt het bericht ‘’Confirmation of Exit’’ naar het kantoor van uitvoer.

Truck, sea of air

Het kantoor van uitgang bevindt zich altijd in een EU-lidstaat. Per wijze van vervoer zijn er kenmerken waardoor je weet of het kantoor juist gelegen is:

  • Truck: het kantoor bevindt zich pal aan de grens met een niet EU-lidstaat
  • Sea: het kantoor bevindt zich in een haven en dichtbij territoriale wateren
  • Air: het kantoor bevindt zich dichtbij een vliegveld

Tip voor logistieke dienstverleners of transporteurs: 'Uitvoeraangiften doen voor jouw klant(en)'

Problemen bij het invullen? Wij helpen je!

Veel bedrijven die via Uitvoeraangifte.com voor het eerst aangifte doen, ondervinden problemen bij het invullen van dit specifieke veld. In de webshop vind je een drop-down menu met optionele kantoren. Wij hebben een selectie gemaakt met kantoren die het meest gekozen worden door bedrijven. Heb je twijfels over welke je moet kiezen of heb je andere vragen over het kantoor van uitgang? Bel dan +31(0)88-4321888 of mail ons op info@exportdocuments.com en wij helpen je.

28 apr. 2020 at 14:40