+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Certificaat van Oorsprong
(CvO)
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Voor welke landen een CvO

Of en wanneer je een Certificaat van Oorsprong nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren zoals;

  • antidumping- of handelspolitieke maatregelen;
  • een boycot;
  • fiscaal of omdat het vereist is volgens een Letter of Credit (L/C).

Een Certificaat van Oorsprong (CvO, Certificaat van Origine) kan gevraagd worden in en voor ieder land. Binnen of buiten de EU, zelfs binnen Nederland. Er zijn landen waar het Certificaat van Oorsprong standaard verplicht is, met name landen in het Midden-Oosten en Afrika. In onze webshop geeft onze landvereisten-assistent je gelijk aan of een Certificaat van Oorsprong wordt aanbevolen voor het land van jouw bestemming.

Legalisatie Kamer van Koophandel, Ambassades en Ministerie van Buitenlandse Zaken

In Nederland wordt het Certificaat van Oorsprong goedgekeurd en afgegeven door de Kamer van Koophandel. Sommige landen hebben echter standaard aanvullende eisen zoals legalisatie door Ambassade of het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa).

Inklaring van uw goederen

Het Certificaat van Oorsprong hoeft niet in alle gevallen tegelijk met de zending mee, meestal is het noodzakelijk dat het export document aanwezig is bij de inklaring van de goederen in het land van bestemming. Dat geeft in het geval van verscheping van goederen wat extra tijd om het Certificaat van Oorsprong aan te vragen. Als je jouw documenten aanvraagt in onze webshop is het dan ook mogelijk om jouw documenten direct naar het land van bestemming te laten versturen. Wij versturen jouw documenten aangetekend per UPS, wat zorgt voor snelle internationale verzending. Dit is inclusief track & trace gegevens, zodat je precies weet waar jouw documenten zijn en wie voor ontvangst getekend heeft.