+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Certificaat van Oorsprong
(CvO)
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Voor welke landen een CvO

Of en wanneer je een Certificaat van Oorsprong nodig hebt, is afhankelijk van diverse factoren zoals;

  • antidumping- of handelspolitieke maatregelen;
  • een boycot;
  • fiscaal of omdat het vereist is volgens een Letter of Credit (L/C).

Een Certificaat van Oorsprong (CvO, Certificaat van Origine) kan gevraagd worden in en voor ieder land. Binnen of buiten de EU, zelfs binnen Nederland. Er zijn landen waar het Certificaat van Oorsprong standaard verplicht is, met name landen in het Midden-Oosten en Afrika. In onze webshop geeft onze landvereisten-assistent je gelijk aan of een Certificaat van Oorsprong wordt aanbevolen voor het land van jouw bestemming.

Legalisatie Kamer van Koophandel, Ambassades en Ministerie van Buitenlandse Zaken

In Nederland wordt het Certificaat van Oorsprong goedgekeurd en afgegeven door de Kamer van Koophandel. Sommige landen hebben echter standaard aanvullende eisen zoals legalisatie door Ambassade of het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa).

Inklaring van uw goederen

Het Certificaat van Oorsprong hoeft niet in alle gevallen tegelijk met de zending mee, meestal is het noodzakelijk dat het export document aanwezig is bij de inklaring van de goederen in het land van bestemming. Dat geeft in het geval van verscheping van goederen wat extra tijd om het Certificaat van Oorsprong aan te vragen. Als je jouw documenten aanvraagt in onze webshop is het dan ook mogelijk om jouw documenten direct naar het land van bestemming te laten versturen. Wij versturen jouw documenten aangetekend per UPS, wat zorgt voor snelle internationale verzending. Dit is inclusief track & trace gegevens, zodat je precies weet waar jouw documenten zijn en wie voor ontvangst getekend heeft.

Maak een account aan: vrijblijvend & zonder vaste verplichtingen!

Een account aanmaken in onze webshop is gratis, je zit nergens aan vast. Je hoeft geen dure licenties aan te schaffen of software te installeren. Betalen doe je per aanvraag, en je weet bij de start van je bestelling precies wat de kosten zijn. Geen verrassingen achteraf dus, wel zo prettig.

  • Kies per aanvraag je gewenste service level: Full Service, Comfort of Self Service
  • Heb je tijdens het bestellen een vraag, bel ons!
  • In enkele eenvoudige stappen heb jij je document aangevraagd
  • Veilig online betalen (iDEAL, automatische incasso)
Maak een gratis account aan