+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Certificaat van Oorsprong
(CvO)
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Certificaat van Oorsprong aanvragen

Een Certificaat van Oorsprong (CvO) geeft aan waar de vermelde goederen vandaan komen. Het is een belangrijk document dat gekoppeld is aan de fysieke levering van de goederen. Bij het aanvragen van een CvO dien je een factuur te overleggen. Zorg er dus voor dat je deze bij de hand hebt.

Bij onze webshop kun je gemakkelijk en snel een CvO bestellen. Wij verzorgen de verdere afhandeling bij de Kamer van Koophandel (KVK) en sturen het document vervolgens naar het door jou opgegeven adres. Op deze manier bespaar je tijd en moeite.

Wanneer je vóór 15:00 uur een exportdocument aanvraagt in onze webshop, wordt deze dezelfde dag nog afgehandeld en naar jou verstuurd, mits jouw aanvraag voldoet aan de vereisten voor goedkeuring.

Wat heb je nodig?

Om een Certificaat van Oorsprong aan te vragen bij de KVK, dien je een of meerdere handelsfacturen (eventueel proforma) en bewijsvoering mee te sturen. In onze webshop kun je deze bijlagen uploaden en wij zorgen ervoor dat ze meegestuurd worden naar de KVK.

Bij het aanvragen van een CvO moet je aangeven of je een producent of handelaar bent. Afhankelijk van jouw status zijn er verschillende bewijsstukken nodig om de oorsprong van de goederen te kunnen verklaren.

Als handelaar kun je volstaan met een Leveranciersverklaring van Oorsprong, die je kunt vragen aan jouw toeleverancier binnen de EU. Als bewijsvoering van buiten de EU kun je onder andere een CvO uit het land van oorsprong/aankoop of Form A aanleveren.

Als producent is het van belang dat je een productieprocesbeschrijving opstuurt om aan te geven welke bewerkingen er bij jouw bedrijf plaatsvinden en zo de oorsprong van jouw product te kunnen bepalen.

Ga direct naar de webshop om je Certificaat van Oorsprong te kopen.

Maak een gratis account aan