+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Documenten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Certificaat van Oorsprong

Wil je producten exporteren, dan heb je een Certificaat van Oorsprong nodig. Het Certificaat van Oorsprong (ook bekend als CvO / Certificate of Origin) is een veel gebruikt oorsprongsdocument. Het geeft aan in welk land een product gemaakt is.

Het CvO is een niet-preferentieel oorsprongsdocument; de regelgeving hieromtrent is vastgelegd in het DouaneWetboek van de Unie.

Voor goederen voorzien van een CvO hanteert de douane in het land van bestemming het algemene invoertarief of het MFN (most favoured nation-tarief). In dat laatste geval betaal je minder of zelfs helemaal geen invoerrechten.

Wat gebeurt er als je geen CvO hebt?

Zonder CvO kun je tegen moeilijkheden aanlopen als je in een bepaald land producten wilt invoeren. Je moet hierbij denken aan vertraging van transport en/of de inklaringsprocedure, oplopende kosten, boetes of weigering van de goederen aan de grens. Op basis van het CvO beslist een land immers of jij het product wel of niet mag invoeren. Binnen de EU heb je meestal geen CvO nodig.

Verschil Kamer van Koophandel en Exportdocuments.com?

De Kamer van Koophandel (KvK) is in Nederland de enige wettelijke instantie die documenten zoals een Certificaat van Oorsprong (CvO) mogen afgeven. Exportdocuments.com is een intermediair en faciliteert het aanvragen van onder andere een CvO door middel van accurate kennis en de digitale koppeling met de KvK.

Meer weten over het Certificaat van Oorsprong?

Wil je meer informatie over het Certificaat van Oorsprong? Bijvoorbeeld over voor welke landen het Certificaat van Oorsprong nodig is of hoeveel het kost? Of ben je gewoon benieuwd naar een CvO voorbeeld? Klik dan op de linkjes en leer alles wat wilt weten!

Bestel jouw CvO in onze webshop nog vóór 15.00 uur; dan wordt het Certificaat van Oorsprong dezelfde dag nog naar je verzonden!

Voordelen van de webshop

Heb je snel een Certificaat van Oorsprong nodig?

  • Vandaag vóór 15:00 uur besteld is morgen in huis.
  • Je zit nergens aan vast want je betaalt per certificaat of document.
  • Wij helpen je, indien gewenst, stap voor stap met het invullen van exportdocumenten via persoonlijk contact.
Maak een gratis account aan

Meer weten?

Wij vertellen je graag ook alles over het EUR.1-certificaat.