+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Uitvoeraangifte
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wat is de status van mijn uitvoeraangifte?

Zodra je de aanvraag voor een uitvoeraangifte hebt afgerond in de webshop, wordt deze gecontroleerd op volledigheid door ons Customer Service team. Als alle informatie is ingevuld wordt de aanvraag doorgezet naar de Douane. Binnen enkele minuten kan je al bericht terug verwachten van de Douane. Een aanvraag kan verschillende statussen hebben. De status van je aanvragen vind je binnen je account onder 'Orderoverzicht'. Hieronder lichten wij kort elke status toe.

1. Entering

Bij deze status ben je begonnen met een aanvraag. Je hebt de aanvraag nog niet volledig afgerond. Deze aanvraag kan door jou aangepast worden via het ‘Orderoverzicht’. Je kunt deze aanvraag daarna alsnog indienen.

2. Received

De aanvraag is ontvangen door de Douane. Zij bepalen of er een controle nodig is en of deze wordt uitgevoerd.

3. Initiated

Er is door de Douane bepaald dat er een controle nodig is, dit kan zowel een document controle als een fysieke controle zijn. Je wordt hierover geïnformeerd door ons Customer Service team. Let op, zolang je niet over een uitvoeraangifte beschikt, kan de zending niet vertrekken. Als een aanvraag in controle valt buiten kantooruren dan geeft ons Customer Service team hier de eerstvolgende werkdag opvolging aan.

4. Released

De zending is vrijgegeven door de Douane, de uitvoeraangifte wordt per mail gedeeld en is beschikbaar als download in jouw 'Orderoverzicht' in de kolom ‘Beschikbare documenten’.

5. Followup Requested

Er is binnen 30 dagen na het aanmaken van de uitvoeraangifte nog geen aanzuivering geweest. De Douane stuurt een verzoek om een update van de status te geven. Deze status kan de volgende oorzaken hebben:

  • Optie 1: in dit geval zijn de goederen nog niet uitgevoerd, maar dit gaat nog wel gebeuren binnen de komende 150 dagen. Er is geen actie nodig. Zodra de uitvoer plaats gaat vinden, moet de aanzuivering alsnog volgen. Daarna krijgt de aanvraag de status ‘Completed’. Als er binnen een paar dagen na uitvoer nog geen ‘Completed’ staat, dan kom je uit op optie 3 zoals hieronder beschreven.
  • Optie 2: in dit geval zijn de goederen nog niet uitgevoerd en dit gaat ook niet meer gebeuren. De ontvanger heeft bijvoorbeeld de order geannuleerd. We verzoeken je om ons Customer Service team een e-mail sturen met daarin de informatie over welk specifieke MRN ongeldig verklaard mag worden.
  • Optie 3: in dit geval zijn de goederen al uitgevoerd, maar is de aanzuivering niet juist verlopen. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld een ander Kantoor van Uitgang (Office of Exit) gebruikt is dan aangegeven of doordat de Douane het bericht niet juist afgehandeld heeft. In dit geval verzoeken we je om ons Customer Service team een e-mail sturen met daarin alternatieve bewijslast voor het specifieke MRN.

6. Completed

De aanzuivering is juist verwerkt, de Douane geeft hiermee aan dat de goederen de EU verlaten hebben. Een Bewijs van Uitvoer (Proof of Export) is beschikbaar als download in jouw 'Orderoverzicht' in de kolom ‘Beschikbare documenten’.

7. Registered

Hiermee bevestigt de Douane dat ze een aanvullend verzoek ontvangen hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het aanleveren van de documentatie voor een documenten controle of het aanleveren van alternatieve bewijslast in het geval van de status ‘Followup Requested’. De Douane voert controle uit. Als deze voldoet dan volgt de status 'Completed'.

8. Invalid

Als er in de aanvraag een fout staat of informatie ontbreekt dan kan ons Customer Service team in het douanesysteem aangeven dat de aanvraag ongeldig is, deze status verandert dan naar Invalid.

9. Cancelled

Indien de aanvraag geannuleerd is dan kan ons Customer Service team in het douanesysteem aangeven dat dit het geval is en verandert de status in Cancelled.

Meer informatie

Heb je vragen over een status van jouw uitvoeraangifte? Of weet je niet goed welke actie je moet ondernemen? Neem gerust contact op met ons Customer Service team.