+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Qatar
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Qatar

Ga jij exporteren naar Qatar? Dan ben je hier op het juiste adres voor het regelen van jouw benodigde exportdocumenten. Op deze pagina lees je welke exportdocumenten en legalisaties er vereist zijn om jouw goederen te kunnen invoeren in Qatar.

Vereiste Exportdocumenten voor Qatar

Voor Qatar kun je geen gebruikmaken van een EUR.1-certificaat, omdat er geen preferentieel handelsakkoord is met de EU.

Tip!
Voor actuele ambassade doorlooptijden bekijk onze ambassade legalisatie pagina.

Toelichting exportdocumenten voor Qatar

Certificaat van Oorsprong
Voor het exporteren naar Qatar is het vereist dat je een Certificaat van Oorsprong (CvO) bij jouw zending voegt. Tezamen met jouw handelsfactuur wordt jouw CvO als eerst door de Kamer van Koophandel gelegaliseerd. Daarna moeten jouw documenten, op verzoek van de douane van Qatar, ook nog gelegaliseerd worden door de ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bewijslast

Om aan te kunnen tonen welke oorsprong jouw producten hebben, dien je bewijslast aan te leveren. Met deze informatie controleren de autoriteiten de documenten op juistheid. Om meer te weten te komen over vereiste bewijslast voor een CvO lees je onderstaand artikel. Voor het downloaden van standaard formulieren ten behoeve van bewijslast klik je op de tweede link.

Uitvoeraangifte
Dit document is een verplichte stap in het exportproces en is nodig om aan te tonen dat de export in overeenstemming is met de exportregelgeving en douaneprocedures van zowel Nederland als Qatar. Op een uitvoeraangifte vul je o.a. informatie in over de verzender, ontvanger, de goederen, de waarde van de goederen en de bestemming. Met behulp van een uitvoeraangifte wordt de export gecontroleerd en gereguleerd, en kunnen de juiste belastingen en heffingen vastgesteld worden.

Wat kan Exportdocuments.com voor jou betekenen?

Bij Exportdocuments.com kun je alle bovenstaande documenten met legalisaties bestellen. Heel simpel, je vult de gegevens van jouw goederen en de zending in en wij regelen de documenten! Dankzij onze digitale connectie met de Kamer van Koophandel (KvK) is deze legalisatie (vaak) dezelfde dag nog geregeld. Na de goedkeuring van de KvK printen wij jouw documenten uit en sturen wij de documenten op naar de ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Doordat wij dit al jaren dagelijks doen hebben wij een goede samenwerking met de ambassades en het ministerie. Je profiteert hiervan, doordat wij hierdoor de snelste doorlooptijden kunnen garanderen. Na legalisatie sturen wij jouw gelegaliseerde documenten direct naar het door jou opgegeven adres. De uitvoeraangifte krijg je digitaal terug in je orderoverzicht.

Documenten compleet? Dan kan je zending naar Qatar vertrekken!

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons gerust voor ondersteuning. Ons Customer Service team staat voor je paraat!

Ook handig om te weten…

Op de website van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), Market Access Databasse en de Evofenedex vind je praktische aanvullende informatie over:

Tijdelijke invoer van goederen in Qatar
Qatar is aangesloten bij de ATA-conventie, waardoor je voor tijdelijke invoer voor beurzen en tentoonstellingen gebruik kunt maken van een ATA-carnet. Voor tijdelijke invoer met een ander doel, neem contact op met de Nederlandse douane. De douane is telefonisch bereikbaar: 0800-0143 (gratis).

Heel veel succes met jouw export naar Qatar!