+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Uitvoeraangifte
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Hoe bepaal ik mijn EORI-nummer?

Een EORI-nummer (Economic Operator Registration and Identification) is een identificatienummer dat je gebruikt om zaken te kunnen doen met de Nederlandse of Belgische Douane. Zie dit nummer als een soort van DigiD bij de Douane. Je gebruikt dit nummer voor elke uitvoeraangifte die je doet.

EORI-nummer bepalen

Nederland

Pak je btw-nummer erbij. Haal de laatste 3 tekens er vanaf (B + 2 cijfers).

Voorbeeld :
NL123456789B01. Dan is dit je EORI-nummer: NL123456789.

Heb je een eenmanszaak? Het kan dan ook mogelijk zijn dat jouw EORI-nummer bestaat uit jouw eigen Burgerservicenummer (BSN).

België

Pak je KBO-nummer (ondernemingsnummer) erbij en voeg hier 'BE' aan toe.

Voorbeeld: 0314.595.348. Dat is dit je EORI-nummer: BE0314595348.

Doe je voor het eerst een Belgische aangifte? Let op dat jouw EORI-nummer eerst geactiveerd moet zijn. Lees hier meer over het btw-nummer in België en het activeren van je EORI-nummer.

Je kunt je EORI-nummer direct gebruiken

Je kunt je EORI-nummer direct gebruiken en hoeft het niet aan de Douane door te geven. De Douane controleert en registreert het nummer automatisch wanneer je het de eerste keer gebruikt in je aangifte of bij de aanvraag van een vergunning.

Heb je een uitvoeraangifte nodig? Regel hem zelf!

Bij ons kun je zonder vergunning en opstartkosten aangiften doen. Maak nu snel en eenvoudig een (gratis) account aan in onze webshop. Heb je een aanvraag ingediend en de betaling voltooid? Dan wordt je aangifte automatisch doorgestuurd naar de Nederlandse of Belgische Douane. Al binnen enkele minuten krijg je bericht terug van de Douane en weet je of je zending klaar is om te vertrekken.