+31(0)884321888
[javascript protected email address]
EUR.1-certificaat
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wat is het EUR.1

Onze medewerkers krijgen regelmatig de vragen: “Wat is het EUR.1-certificaat?” en “Wat is de betekenis van het EUR.1-certificaat?” Hieronder vind je de antwoorden.

Betekenis EUR.1-certificaat of EUR.1-document

Het EUR.1-certificaat (ook wel EUR.1-document of EUR.1 certificate) is een preferentieel handelsdocument dat ervoor kan zorgen dat jouw klant een verlaging of kwijtschelding van douanerechten ontvangt. De hoogte van het douanerecht (invoerrecht) kan voor ieder land en ieder product verschillend zijn.

De Douane maakt het EUR.1-certificaat geldig. Daarnaast controleren zij de aanvraag en bekijken ze of alle relevante gegevens en informatie zijn meegestuurd.

Vrijhandelsovereenkomsten

De EU heeft met een aantal landen of groepen van landen preferentiële handelsakkoorden gesloten. Je moet daarvoor wel aan de gestelde eisen voldoen zoals kenbaar gemaakt in de douanewetgeving of de afzonderlijk afgesloten protocollen voldoen.

De Kamer van Koophandel (KVK) heeft een document opgesteld waarin je leest met welke landen en gebieden de EU tweezijdige vrijhandelsovereenkomsten heeft gesloten.