+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Legalisatie handelsdocument/verkoopfactuur
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Legalisatie handelsdocument/verkoopfactuur

Naar aanleiding van landenvoorschriften en klanteneisen kun je gevraagd worden om je handelsdocument/verkoopfactuur te laten legaliseren.

In de meeste gevallen is een legalisatie van je handelsdocument/verkoopfactuur door alleen de KVK (Kamer van Koophandel) voldoende. Exportdocuments.com beschikt over de benodigde faciliteiten om de legalisatie door de KVK digitaal te verkrijgen.

Regelen legalisatie handelsdocument/verkoopfactuur

Bij het regelen van een legalisatie van een handelsdocument/verkoopfactuur dien je jouw document te voorzien van naam en handtekening. Dit plaats je op de voorkant van de laatste pagina van het document. De naam, die je in BLOKLETTERS vermeldt, dient van een tekeningsbevoegd persoon binnen jouw bedrijf te zijn. Zijn/haar originele handtekening dient te worden gezet in blauwe inkt. Zodra je jouw document(en) gestempeld en getekend hebt, scan je deze en sla je het document op, zodat je het kunt uploaden in onze webshop.
De KVK controleert de naam en handtekening op het document en legaliseert vervolgens deze handtekening. Na legalisatie krijg je het document van ons retour met daarop ook de legalisatiestempel van de KVK.

Hoe regel je de tekeningsbevoegdheid?

Tekeningsbevoegdheid regelen kan op twee manieren:

1. Via het handelsregister. Dit houdt in dat de tekeningsbevoegde persoon (met bijbehorende bevoegdheid) ook op het uittreksel komt te staan en dat bij personeelswijziging dit via officiële wijzigingsformulieren moet worden aan- of afgemeld.
2. Het machtigingsformulier dat alleen bevoegdheid geeft met betrekking tot het ondertekenen van exportdocumenten en legalisaties. De tekeningsbevoegdheid wordt enkel en alleen geregistreerd op de afdeling Exportdocumenten van de Kamer van Koophandel. Het is raadzaam om meerdere personen binnen jouw bedrijf te machtigen zodat je in het geval van ziekte of verlof er altijd iemand is om de documenten te ondertekenen.

Laat je exportdocument direct legaliseren in onze webshop:

Maak een gratis account aan