+31(0)884321888
[javascript protected email address]
EUR.1-certificaat
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Voor welke landen een EUR.1?

Onze medewerkers krijgen regelmatig de vraag: “Welke landen hebben een EUR.1 certificaat nodig?”. Hieronder vind je het antwoord.

De landen of groepen van landen waarvoor je het EUR.1-certificaat (ook wel EUR.1-document of EUR.1 certificate) kunt gebruiken zijn heel divers. Er zijn landen waarmee de preferentiële handelsakkoorden al jaren van kracht zijn, maar er komen ook regelmatig nieuwe overeenkomsten bij.

Bekijk hier het overzicht van de Kamer van Koophandel waarin duidelijk wordt met welke landen en gebieden de EU tweezijdige vrijhandelsovereenkomsten heeft gesloten.

Een vrijhandelsakkoord, maar geen EUR.1-certificaat?

Wanneer er een nieuw vrijhandelsakkoord wordt gesloten betekent dit overigens niet automatisch dat er een EUR.1 van toepassing is. Het kan zijn dat je een vergunning van de douane nodig hebt, zoals voor Zuid-Korea en Canada. In Zuid-Korea heb je namelijk een Vergunning Toegelaten Exporteur nodig en voor Canada dien je geregistreerd staan als REX (Registered Exporter). Voor de overeenkomst met Japan dien je ook geregistreerd te staan in het REX systeem.

Factuurverklaring

Voor zendingen waarbij het bedrag aan preferentiële goederen op de factuur niet boven de € 6.000, - uitkomt, kan er gebruikgemaakt worden van een factuurverklaring. Uiteraard dienen de goederen wel aan de gestelde voorwaarden van het desbetreffende land te voldoen.