+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Updates Egypte: ACI Luchtzendingen en Letter of Credit
Eenvoudig en efficiënt
Juiste documenten in no-time > Bespaar tijd en geld.
Alles in één oplossing
Al je exportdocumenten in 1 bestelling geregeld.
Ondersteuning (zoveel) als je wenst
Hulp bij al je exportvragen > Bel als je ergens niet uitkomt!

Updates Egypte: ACI Luchtzendingen en Letter of Credit

De autoriteiten in Egypte hebben de laatste weken twee updates gedeeld: een over de ACI luchtvrachten en een over het gebruik van de Letter of Credit.

ACI systeem

Nafeza heeft alle gebruikers in Egypte geïnformeerd dat de test fase voor het gebruik van ACID nummer voor luchtvrachtzendingen tot nader order verlengd is. Deze test fase zou oorspronkelijk tot 1 januari 2023 duren en vanaf dat moment zouden ook luchtvrachtzendingen verplicht zijn om via het ACI systeem afgehandeld te worden.

Er is nog geen nieuwe datum genoemd voor de live gang, maar het blijft verstandig om alvast een test zending te doen, want uiteindelijk gaat deze maatregel wel live.

Letter of Credit

De Egyptische premier heeft aangegeven dat de Central Bank of Egypt (CBE) zal stoppen met de Letter of Credit vereisten in de aankomende twee maanden. De intentie is dat er over 3 maanden nieuwe betalingsvereisten zullen zijn, maar tot dat die er zijn zullen de Letter of Credit vereisten al worden afgeschaald.

De eerste stap is dat de minimale waarde van een transactie verhoogd is van 5 duizend USD naar 500 duizend USD. Dus alle transacties onder de 500 duizend USD hoeven niet via een Letter of Credit te lopen. Deze eerste stap is ingegaan op 1 december 2022.

Wil je meer weten over het ACI systeem lees dan ook ons artikel: Egyptische douane scherpt regels ACI-systeem aan of kijk op https://cargox.io/. Als je hier mee gaat testen kan je het ACID nummer in het Opmerkingenveld zetten van het Certificaat van Oorsprong die je via onze webshop aan kunt vragen.

Ga je bezig met een Letter of Credit en wil je daar assistentie bij, neem dan contact op met Elceco.

13 dec. 2022 at 16:36
2 min
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent