+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Egyptische douane scherpt regels ACI-systeem aan
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Egyptische douane scherpt regels ACI-systeem aan

De Egyptische douane stopt met ingang van 15 februari met het uitgeven van identificatienummers (ACID) voor zendingen van exporteurs die niet voldoen aan de voorschriften van het Advance Cargo Information System (ACI)-systeem. Dat hebben de autoriteiten van het land vorige week laten weten.

Sinds 1 oktober 2021 stelt Egypte (als eerste land) het gebruik van het ACI-systeem verplicht voor export naar Egypte. Het systeem is bedoeld om de douaneprocedures te versnellen en de grensbeveiliging te verbeteren.

Volgens het ACI-systeem is het de bedoeling dat de importeur voor elke zending een uniek (19-cijferig) ACID(Advanced Cargo Information Declaration)-nummer aanvraagt.

Exporteurs hebben verificatieproces niet voltooid

De Egyptische douane meldt echter dat er nog steeds een aantal exporteurs zijn hun verificatieproces op het CargoX-platform niet hebben voltooid.

Vanaf nu geeft de Douane in deze gevallen geen ACID-nummers meer af. Exporteurs kunnen daardoor geen gegevens en documenten uploaden en verzenden naar hun Egyptische importeur via CargoX/NAFEZA. Dit kan leiden tot ernstige vertraging en extra kosten bij het inklaringsproces in Egypte.

Lees hier meer over het systeem en hoe je kunt voldoen aan de regels.

Bron: evofenedex

10 feb. 2022 at 10:20
1 min
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent
Back to newsroom