+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Saoedi-Arabië
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Saoedi-Arabië

Klaar om jouw goederen te exporteren naar Saoedi-Arabië? Dan ben je vast op zoek naar exportdocumenten die je nodig hebt bij jouw zending. Wij vertellen je graag welke documenten voor Saoedi-Arabië nodig zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vereiste exportdocumenten voor Saoedi-Arabië

Omdat Saoedi-Arabië geen preferentieel handelsakkoord met de EU heeft, kun je geen EUR.1-certificaat gebruiken voor jouw zending naar dit land.

Tip! Extra informatie over exporteren naar Saoedi-Arabië vind je hier:
Eerste Hulp Bij Export: Checklist voor Saoedi-Arabië.

Toelichting documenten Saudi-Arabia

Voor het exporteren naar Saoedi-Arabië hebt je een Certificaat van Oorsprong (CvO) nodig. Dit document moet samen met jouw handelsfactuur worden gelegaliseerd door de Kamer van Koophandel. Om een CvO te kunnen aanvragen dien je bewijslast aan te leveren. Hiermee controleert de Kamer van Koophandel (KvK) de documenten op juistheid. Meer informatie over het aanleveren van bewijslast voor een CvO & voor standaard formulieren bekijk de volgende pagina's:

Naast bovenstaande oorsprongsdocumenten moet je ook een uitvoeraangifte indienen bij de Douane. Hiermee geef je aan dat deze zending het land (en de EU) gaat verlaten. Als de Douane je aangifte heeft goedgekeurd (meestal al binnen 5 minuten) dan mogen je goederen vertrekken. Zolang je aangifte nog in behandeling is bij de Douane mag de zending niet verplaatst worden. Het kan namelijk zijn dat de Douane een fysieke controle wil uitvoeren. Hiervoor komen ze dan langs op de locatie van de goederen voor een inspectie.

Exportdocuments.com helpt jou graag!

Wij helpen je graag met het regelen van de benodigde documenten en legalisaties voor export naar Saudi-Arabië. Bestel je jouw documenten voor 15.00 uur, dan sturen wij jouw documenten dezelfde dag nog naar het door jou opgegeven adres. Dat kan jouw eigen kantoor zijn, of bijvoorbeeld direct naar jouw klant. Aan jou de keuze. Je profiteert van de snelste doorlooptijden doordat wij al jaren een goede en nauwe samenwerking hebben met de Kamer van Koophandel. Je uitvoeraangifte wordt direct na je aanvraag doorgestuurd naar de Douane voor akkoord. Na goedkeuring vind je het digitale document terug in je orderoverzicht en ontvang je een mail van ons hierover.

Documenten gereed? Dan kan je zending naar Saoedi-Arabië vertrekken!

Heb je exportdocumenten nodig? Wacht dan niet langer! Log in en vraag vandaag nog jouw documenten aan. Heb je tijdens je aanvraag hulp nodig van een van onze medewerkers? Bel gerust. Ons Customer Service team staat voor je klaar!

Ook handig om te weten…

Normen en waarden
Saoedi-Arabië is lid van de International Organization for Standardization (ISO). Om te kunnen exporteren naar Saoedi-Arabië dienen gereguleerde producten te voldoen aan de normen van de SASO (Saudi Standards, Metrology and Quality Organization). Zijn er geen specifieke normen, dan dient jouw product te voldoen aan de normen van de GCC-standaardisatieorganisatie (GSO) of zijn de ISO-normen van toepassing.

Contracten

Zaken doen in een land met een andere taal, kan lastig worden ervaren. Het opstellen van een contract met jouw klant of leverancier is volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dan verstandig om te doen. Ondanks dat een contract niet verplicht is, kun je met een contract wel terugvallen op afspraken die je gemaakt heeft. Op de website van de International Chamber of Commerce Nederland (ICC Nederland) is het mogelijk om verschillende Engelstalige modelcontracten te bestellen.

ATA Carnet

Saoedi-Arabië is op dit moment nog niet aangesloten bij de ATA-conventie. Voor tijdelijke invoer van goederen dien je aan bepaalde regels te voldoen. Voor meer informatie over tijdelijk import naar Saoedi-Arabië neem je contact op met de Nederlandse douane voor bedrijven of bel je 0800-0143. Bekijk de Market Access Database voor alle overige vereisten.

Namens ons hele team wensen wij je veel succes met jouw zaken in Saoedi-Arabië!