+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wij gaan over op DMS: Al jouw EX-A aanvragen vanaf nu direct in DMS
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wij gaan over op DMS: Al jouw EX-A aanvragen vanaf nu direct in DMS

Sinds november 2022 heeft de Nederlandse Douane gewerkt aan een belangrijke verandering in de aangifteprocedure: de overstap naar het Douane Management Systeem (DMS), ter vervanging van AGS. Deze overgang roept vragen op bij veel exporteurs en transporteurs: Ben ik goed voorbereid? Wat verandert er precies? Is een nieuwe vergunning nodig? Wie coördineert deze overgang voor mij? Voor onze klanten is het antwoord eenvoudig: wij hebben dit voor jou geregeld.

Vanaf 23 augustus gaan we over

Na een lange periode van voorbereidingen is het zo ver: we gaan écht over naar DMS. Een groot moment waar iedereen die hiermee te maken heeft maandenlang druk mee is geweest. Na toch wel wat verschillende berichtgevingen en ‘on-the-go aanpassingen’ is het sinds een paar maanden volledig duidelijk wat er van iedereen verwacht wordt. En dat is maar goed ook, want alle bedrijven moeten deze maand over zijn.

Voor onze specialisten en IT'ers waren het uitdagende maanden, waarin ze met grote inzet en vakkundigheid hebben gewerkt om de overgang van AGS naar DMS perfect te regelen voor onze klanten. En het resultaat mag er absoluut zijn. Onze webshop is helemaal klaar voor de overgang, waardoor wij onze klanten volledig gerust kunnen stellen.

Alle uitvoeraangiften (EX-A) die jij vanaf woensdag 23 augustus 2023 bij ons aanvraagt, worden direct aangegeven in DMS.

Ons systeem staat als een huis en zoals altijd zit ons team altijd klaar om je te ondersteunen als dit nodig is.

Vernieuwde webshop interface

Ons IT-team heeft ruim een jaar gewerkt aan een de overgang van AGS naar DMS. De onderliggende digitale koppeling van de webshop met de Douane heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan, waardoor alle door jou ingediende aangiften rechtstreeks naar het DMS-systeem worden gestuurd. Voor jou als klant betekent dit eigenlijk weinig verandering; er komt slecht één invoerveld bij, op het gebied van leveringsvoorwaarden.

Ondertussen voldoe jij aan alle vereisten. Dat is een lekker idee, toch?

Wij hebben de vergunningen

Heb je in het verleden zelf je aangiften ingediend via AGS met alle noodzakelijke vergunningen, maar ervaar je uitdagingen bij de overstap naar DMS? Dan biedt onze webshop de meeste eenvoudige oplossing voor jou. Via ons platform kun je zelf je aangiften blijven indienen, zonder de complexiteit van het moeten regelen van eigen douanevergunningen en andere douaneformaliteiten.

Hierdoor is het aangifteproces via de webshop een makkelijke handeling die voor iedereen toegankelijk is; je hebt geen diepgaande douanekennis of -vergunningen (meer) nodig.

Stap jij ook makkelijk en goedkoop over naar DMS?

Doordat ons team de systemen volledig heeft ingericht kun jij, wanneer je klant bij ons bent, zorgeloos overstappen naar DMS, voor al je uitvoeraangiften. Je hoeft geen complexe vraagstukken te beantwoorden die betrekking hebben op deze overgang, en je kunt stoppen met het vaak lange proces om al je vergunningen op orde te krijgen.

Ben je nog geen klant maar klinkt dit als muziek in je oren?

Dan hebben we mooi nieuws voor jou. Het aanmaken van een account bij Exportdocuments.com is gratis. Binnen 5 minuten heb jij je account in orde en kun je direct aan de slag met je eerste aangifte. We hanteren een vaste prijs per aangifte, ongeacht het aantal HS-codes.

Wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande button om je account aan te maken.

Maak een gratis account aan

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van onze webshop, vraag dan vrijblijvend een demo aan.

Vraag je gratis demo aan
22 aug. 2023 at 15:29
3 min
Gepubliceerd door:
Lars Bosga
Customer Representative
Exportdocumenten regelen
Blijf up-to-date!
Zullen wij het Douane- en exportnieuws voor je volgen en met je delen wat écht belangrijk is om te weten? Scheelt jou tijd en toch mis je nooit meer iets!
LATEN WE KENNISMAKEN
  • Exportdocuments.com
  • Terborgseweg 102
  • 7005 BC Doetinchem
  • Nederland
+31(0)884321888
[javascript protected email address]