+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Webshop update: bescheidcodes
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Webshop update: bescheidcodes

Deze week heeft ons team een update doorgevoerd in de webshop van Uitvoeraangifte.com Dat wil zeggen, nieuwe functionaliteiten! Lees hieronder snel meer hierover...

Bescheidcodes selecteren

Door goed naar onze klanten te luisteren, passen we de webshop zo aan dat deze optimaal gebruiksvriendelijk is en blijft. Deze week hebben wij een belangrijke update doorgevoerd, namelijk de 'bescheidcode functie'.

Hiermee is onze wens vervuld om alle goederencodes beschikbaar te maken in onze webshop. Dit betekent dat je nu voor alle type producten een uitvoeraangifte kunt indienen.

Door een nauwe samenwerking binnen ons team, van Douanespecialist tot IT, is er een oplossing gebouwd waardoor je als klant nu snel de bijbehorende bescheidcode kunt selecteren in webshop. Een aanvullende verklaring of vergunning voeg je eenvoudig toe in stap 3 van het bestelproces.

Door deze nieuwste update wordt het nog gebruiksvriendelijker om binnen 10 minuten zelf je aangifte online in te dienen! Uiteraard is ons Customer Service team bereikbaar als je er niet helemaal uitkomt. Bel +31(0)88-4321888 of stuur een mail naar info@uitvoeraangifte.com.

Tip voor logistieke dienstverleners of transporteurs: 'Uitvoeraangiften doen voor jouw klant(en)'

Wat is een bescheidcode?

Denk je nu, klinkt goed deze update, maar wat is nu eigenlijk een bescheidcode? We proberen het hieronder kort en in eenvoudige bewoording uit te leggen.

Een bescheidcode is een wettelijke code die is vastgelegd in het Codeboek Douane. Ieder product kan met behulp van een HS-/goederencode worden ingedeeld (ook wel geclassificeerd) in een productcategorie. Hierdoor weet de Douane welke goederen er verstuurd worden en aan de hand van de gebruikte HS-code berekenen zij de invoerrechten. Een bescheidcode is een aanvulling op de HS-/goederencode.

Sommige goederen komen voor in de lijst met goederen voor tweeërlei gebruik (dual-use). Dat wil zeggen dat ze voor civiele en militaire doeleinden gebruikt kunnen worden. Op goederen voor tweeërlei gebruik vindt controle plaats. Om dergelijke producten te exporteren is te allen tijde een uitvoervergunning nodig. Als het echter gaat om bepaalde gevoelige zaken bestemd voor politiek omstreden landen kunnen zelfs verbodsbepalingen gelden. Dan is export niet toegestaan. Met het selecteren van een bescheidcode bij het product geef je de Douane aanvullende informatie waarmee je aangeeft/bevestigt of je een vergunning toegekend hebt gekregen.

Lees hier meer over onze webshop updates:

Webshop update mei 2021: verbeteringen gebruiksgemak
Webshop update januari 2021: aangiften regelen voor jouw klanten
Webshop update november 2020: buitenlandse accounts
Webshop update oktober 2020: aangifte kopiëren
Webshop update juni 2020: aanvullende codes selecteren
Webshop update november 2019: toevoeging van bescheidcodes
Webshop update mei 2019: uitbreiding aantal HS-codes

05 nov. 2019 at 16:00