+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Webshop update: aanvullende codes
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Webshop update: aanvullende codes

We proberen zo goed mogelijk te luisteren naar onze klanten. Zo kijken we dagelijks naar ons aangifte-proces en hoe we dit kunnen verbeteren. Denk hierbij aan het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid. De afgelopen periode hebben onze Douane- en IT-specialisten gewerkt aan een nieuwe functionaliteit. Deze nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om zelf aanvullende codes te selecteren.

Je start een nieuwe aanvraag op. Je vult de zending informatie in en daarna wordt er gevraagd om de productinformatie. Nadat je de de productinformatie hebt ingevuld wordt er gevraagd naar de HS-code/Goederencode. Als je deze in hebt gevoerd dan verschijnt er een tabblad met daarin de tekst 'Bescheidcodes'. Een bescheidcode is een aanvulling op de HS-code.

Aanvullende codes selecteren

Maar daarnaast bevatten sommige HS-codes nog een extra aanvulling. Genaamd de 'Aanvullende code'. Wanneer dit van toepassing is, verschijnt er een tabblad met de tekst 'Aanvullende code' naast het tabblad met de tekst 'Bescheidcodes'. Het is nu mogelijk om een aanvullende code te selecteren. Voorheen was dit niet mogelijk waardoor een extra contactmoment met ons nodig was. Dat hebben we hiermee opgelost!

Let op: de aanvullende codes moet je extra bevestigen door een checkbox aan te vinken. In de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een HS-code waarbij een aanvullende code wordt gevraagd.


Tip voor logistieke dienstverleners of transporteurs: 'Uitvoeraangiften doen voor jouw klant(en)'

Wat is een aanvullende code?

Op bepaalde goederen zijn meer maatregelen/verklaringen van toepassing. Zo kan het voorkomen dat je gebruik moet maken van één of meerdere aanvullende codes. Voor een uitgebreide uitleg over deze aanvullende codes lees het kopje 2.2 'Taric' op de pagina Douanetarief en financiële middelen van de belastingdienst.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het invullen van een uitvoeraangifte of het selecteren van HS-codes, bescheidcodes of aanvullende codes? Neem dan gerust contact met ons op. Bel +31(0)88-4321888 of mail naar info@uitvoeraangifte.com.

Lees hier meer over onze webshop updates:

Webshop update mei 2021: verbeteringen gebruiksgemak
Webshop update januari 2021: aangiften regelen voor jouw klanten
Webshop update november 2020: buitenlandse accounts
Webshop update oktober 2020: aangifte kopiëren
Webshop update juni 2020: aanvullende codes selecteren
Webshop update november 2019: toevoeging van bescheidcodes
Webshop update mei 2019: uitbreiding aantal HS-codes

12 jun. 2020 at 12:00