+31(0)884321888
[javascript protected email address]
webshop retourzendingen voortaan met herroepingsverklaring
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

webshop retourzendingen voortaan met herroepingsverklaring

In Juni 2014 treedt in Duitsland een nieuw consumentenrecht in werking. Hierbij gaat het met name om enkele niet onbelangrijke veranderingen bij het online winkelen. De consument krijgt er rechten bij, maar moet ook aan nieuwe verplichtingen voldoen. Volgens actueel geldend recht kan de koper van goederen uit een webwinkel zijn koopovereenkomst herroepen door de bestelde producten zonder verder commentaar binnen 14 dagen terug te sturen.

Dit is voor koopovereenkomsten die na 13 juni 2014 worden afgesloten niet meer mogelijk. Vanaf dit tijdstip dienen zij vergezeld te gaan van een uitvoerige verklaring waaruit tot uitdrukking komt dat de koper aan dit contract niet meer gebonden wenst te zijn. De webwinkelier is vanaf juni 2014 verplicht, zijn klanten een wettelijk voorgeschreven herroepingsformulier ter beschikking te stellen. Hiervan kan de koper gebruik maken, om de tevoren gesloten koopovereenkomst te herroepen, maar is hiertoe niet verplicht. Weliswaar moet de herroeping van het koopcontract telefonisch, per e-mail, fax of brief tot uitdrukking worden gebracht, een duidelijk bepaalde vorm is door de wetgever niet voorgeschreven.

Overigens: een reden voor de herroeping van het koopcontract hoeft de koper net als voorheen ook volgens de nieuwe regels niet op te geven.

Een andere richtlijn staat het webwinkels met ingang van 13 juni 2014 toe, de kosten voor het retourneren van online bestellingen door te berekenen aan de klant. Tot nu toe is het zo dat detailhandelaars deze kosten slechts dan aan hun klanten doorberekenen, als de bestelling onder de € 40 euro grens blijft. Ondanks deze wettelijke tegemoetkoming zijn de grote spelers in Duitsland zoals Zalando, Amazon en Otto niet echt serieus van plan hun klanten op te zadelen met de kosten voor het terugzenden.

Bron: Strick.de

13 feb. 2014 at 15:00