+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wat wordt bedoeld met de term ratificatie?
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wat wordt bedoeld met de term ratificatie?

De term ratificatie komt regelmatig voor in de export-wereld. Ook wij gebruiken de term en meestal heeft het betrekking op een handelsverdag of handelsakkoord. Ratificeren betekent ook wel bekrachtigen of goedkeuren.

Als wij het hebben over de term ratificatie dan hebben we het over een officiële bekrachtiging van een internationaal verdrag door een land. Een internationaal verdrag of handelsakkoord wordt in eerste instantie ondertekend door de delegaties van de deelnemende landen. Voordat het verdag in werking kan treden, moeten de betrokken landen het eerst nog ratificeren. Ze kunnen dit doen door het voor te leggen aan het nationale parlement.

Een referendum kan ervoor zorgen dat er niet overgegaan wordt tot ratificatie. Een voorbeeld hiervan is het associatieverdrag met Oekraine in 2016. Toen stemde een meerderheid tegen waardoor het verdag niet geratificeerd werd door de Nederlandse regering.

In juni eerder dit jaar werd de ratificatie van het handelsakkoord tussen Vietnam en de EU nog verplaatst vanwege de coronacrisis. Heb je vragen over ratificaties of over handelsakkoorden en twijfel je over de vereiste exportdocumenten voor een land? Neem dan gerust contact op met ons Customer Service team via +31(0)314-354865 of info@exportdocumenten.com.

31 aug. 2020 at 10:30