+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wat is de statistische waarde?
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wat is de statistische waarde?

De statistische waarde van goederen is één van de gegevens welke als grondmateriaal dient voor de statistiek voor wat betreft de handel met landen buiten de EU. Omdat er over dit onderwerp veel onduidelijkheden zijn, geven wij graag uitleg over het begrip statistische waarde.

De berekening van de statistische waarde van goederen gebeurt bij verkoop of aankoop op basis van het gefactureerde bedrag. Let op! De statistische waarde moet altijd omgerekend worden in euro's.

Bij uitvoer buiten de EU is de statistische waarde gelijk aan de waarde van de goederen, op de plaats en op het tijdstip waarop zij het grondgebied van Nederland verlaten, in tegenstelling met invoer waar de statistische waarde wordt berekend tot aan de grens van de EU.

Bijkomende kosten

In de statistische waarde worden alleen de bijkomende kosten, zoals vervoer- en verzekeringskosten opgenomen, die op Nederlands grondgebied plaatsvinden. Deze kosten dienen na gelang de Incoterms, opgeteld (bij b.v. FCA) of afgetrokken (bij b.v. CFR) te worden.

Tip voor logistieke dienstverleners of transporteurs: 'Uitvoeraangiften doen voor jouw klant(en)'

Belastingen

De bij uitvoer of invoer verschuldigde belastingen, zoals invoerrechten, omzetbelasting, accijns of heffingen of andere heffingen van gelijke werking en exportrestituties, zijn niet inbegrepen in de statistische waarde.

Heb je twijfels over de statistische waarde in jouw uitvoeraangifte? Neem dan gerust contact op met ons Customer Service team. Je kunt ons bereiken op +31(0)88-4321888.

Uitvoeraangifte(n) zelf regelen

Wil je snel en gemakkelijk zelf je uitvoeraangifte regelen en niet vastzitten aan vaste kosten? Dat kan via onze webshop. Een account aanmaken is gratis en je betaalt slechts € 22,50 voor een aangifte. Lees hier meer voordelen van onze webshop.

05 aug. 2020 at 10:15