+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Vernieuw voor 31 januari 2018 uw bewijslast bij de KvK
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Vernieuw voor 31 januari 2018 uw bewijslast bij de KvK

Het jaar 2017 zit er alweer bijna op. Als u de bewijslast voor het aanvragen van exportdocumenten per kalenderjaar gedeponeerd heeft bij de Kamer van Koophandel, is het verstandig dit op tijd te vernieuwen. Dat garandeert een tijdige afhandeling van uw aanvragen in 2018!

Bij het aanvragen van een Certificaat van Oorsprong (CvO) of een EUR.1-certificaat zijn geldige bewijsstukken nodig, zoals een:

  • leveranciersverklaring
  • productiebeschrijving/-overzicht
  • kostprijscalculatie

U kunt ervoor kiezen om de bewijslast bij iedere aanvraag voor exportdocumenten mee te sturen naar de Kamer van Koophandel (KvK) of om de bewijsvoering te deponeren.

Vervalt de geldigheid van uw bewijsstukken aan het einde van dit jaar? Vernieuw deze dan uiterlijk 31 januari 2018. Zo blijft de afgifte van oorsprongsdocumenten in 2018 mogelijk. Bewijsstukken kunnen een geldigheid hebben van maximaal 2 jaar. Houd er rekening mee dat het verzamelen van de noodzakelijke bewijsstukken tijd kan kosten.

Waarom bewijslast deponeren bij de KvK?

Indien u op regelmatige basis exportdocumenten aanvraagt is het raadzaam om de bewijslast bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Dit scheelt u tijd bij het aanvragen van uw exportdocumenten, omdat u niet voor iedere aanvraag afzonderlijk bewijslast hoeft aan te leveren. U kiest eenvoudigweg voor het vinkje 'bewijslast is gedeponeerd bij de KvK' in onze webshop. Het uploaden van uw leveranciersverklaring, productiebeschrijving en/of kostprijscalculatie is dan niet meer nodig.

Bewijslast reeds gedeponeerd bij de KvK? Denk eraan dat u deze op tijd vernieuwt!

De meeste bedrijven kiezen ervoor om hun bewijsvoering per kalenderjaar te deponeren. Als dit ook voor uw organisatie geldt, houdt u er dan rekening mee dat de geldigheid van uw bewijsvoering aan het eind van dit jaar vervalt. Voor de meest recente templates verwijzen wij u graag naar de pagina Downloads - Bewijslast op opnze website.

Koopt u goederen in en verkoopt u deze zonder eigen bewerking, vraagt u dan tijdig leveranciersverklaringen aan bij uw toeleveranciers binnen de EU. Ook productieprocessen (Certificaat van Oorsprong) en kostprijscalculaties (EUR.1-certificaat) kunnen per (kalender)jaar worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Digitaal aanleveren

Bewijsvoering levert u digitaal aan bij de Kamer van Koophandel. Mail uw bewijsstukken als aparte pdf-bestanden naar één van de KvK regiokantoren. De KvK houdt een digitaal dossier bij van uw bedrijf. De originelen moeten echter altijd bij u op het bedrijf bewaard worden, voor het geval deze worden opgevraagd. Voor de bewijslast geldt een bewaarplicht van 7 jaar. Dit is de tijd waarin een eventuele nacontrole kan plaatsvinden.

Ondersteuning nodig?

Heeft u inhoudelijke vragen over het vernieuwen van uw bewijslast? Neemt u dan contact op met ons Customer Service team via info@exportdocumenten.com of 0314-354865, wij staan u graag te woord!

13 dec. 2017 at 10:30