+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Vernieuw je bewijslast voor 2022
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Vernieuw je bewijslast voor 2022

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat je weer aandacht moet schenken aan het vernieuwen van je bewijslast die je gebruikt voor het aanvragen van exportdocumenten.

Vervalt de geldigheid van je bewijslast eind dit jaar? Zorg er dan voor dat deze uiterlijk 31 januari 2022 is vernieuwd.

Bewijslast die verloopt op 31-12-2021 wordt door de KVK nog 1 maand geaccepteerd, dus tot 31-01-2022. Vanaf dat moment geeft de KVK aan dat het verlopen is en wordt jouw aanvraag afgekeurd.

Bewijslast kun je op 2 manieren delen:

  • per zending bij de aanvraag in de webshop uploaden
  • periodiek (digitaal) deponeren bij de KVK

Heb je met regelmaat aanvragen voor dezelfde producten én is de bewijslast voor herhaaldelijk gebruik? Dan kun je deze deponeren door een e-mail te sturen naar de KVK. Is de bewijslast voor eenmalig gebruik, dan kan deze niet worden gedeponeerd en dien je de bewijslast per aanvraag te uploaden in de webshop.

Welke bewijslast heb je nodig?

De bewijslast die je nodig hebt, hangt af van het het document dat je aanvraagt. Maar ook van de type goederen die je exporteert. De bewijslast voor een Certificaat van Oorsprong (CvO) verschilt namelijk van de bewijslast voor een EUR.1-certificaat. Daarnaast maakt het uit of je handels- of productiegoederen exporteert. Om te bepalen welke bewijslast je nodig hebt, raad ik je aan de volgende 2 artikelen te lezen:

Weet je welke bewijslast je nodig hebt? Dan kun je hier de juiste templates downloaden.

Hulp nodig bij het aanleveren van de juiste bewijslast?

Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag. Vraag gerust één van onze specialisten om hulp. Stuur een mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.

24 nov. 2021 at 09:00
Gepubliceerd door:
Marieke Menkveld-Theijssen
Sr. Export Documentation Agent