+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Vernieuw je bewijslast voor 2021
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Vernieuw je bewijslast voor 2021

Het is alweer december. Wat hebben we een bizar jaar achter de rug, maar wat is de tijd toch ook weer snel gegaan! We hopen dat je ondanks de situatie waarin we nu zitten, toch kunt genieten van de feestdagen met de mensen die je liefhebt. Maar voordat we dat doen willen we nog even iets belangrijks met je delen. Namelijk het vernieuwen van de bewijslast die je gebruikt voor het aanvragen van exportdocumenten.

Vervalt de geldigheid van je bewijslast eind dit jaar? Zorg er dan voor dat deze uiterlijk 31 januari 2021 is vernieuwd. Houd er daarnaast ook extra rekening mee dat een preferentiële leveranciersverklaring van goederen geproduceerd in het VK, niet meer gebruikt mag worden vanaf deze datum. Ook al is de geldigheidstermijn dan nog niet verlopen. Het VK maakt vanaf 1 januari officieel geen deel meer uit van de EU, waardoor de preferentiële oorsprong komt te vervallen.

Bewijslast kun je op 2 manieren delen:

  • per zending bij de aanvraag in de webshop uploaden
  • periodiek (digitaal) deponeren bij de KVK

Heb je met regelmaat aanvragen voor dezelfde producten én is de bewijslast voor herhaaldelijk gebruik? Dan kun je deze deponeren door een e-mail te sturen naar de KVK. Is de bewijslast voor eenmalig gebruik, dan kan deze niet worden gedeponeerd en dien je de bewijslast per aanvraag te uploaden in de webshop.

Welke bewijslast heb je nodig?

De bewijslast die je nodig hebt, hangt af van het het document dat je aanvraagt. Maar ook van de type goederen die je exporteert. De bewijslast voor een Certificaat van Oorsprong (CvO) verschilt namelijk van de bewijslast voor een EUR.1-certificaat. Daarnaast maakt het uit of je handels- of productiegoederen exporteert. Om te bepalen welke bewijslast je nodig hebt, raad ik je aan de volgende 2 artikelen te lezen:

Weet je welke bewijslast je nodig hebt? Dan kun je hier de juiste templates downloaden.

Hulp nodig bij het aanleveren van de juiste bewijslast?

Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag. Vraag gerust één van onze specialisten om hulp. Stuur een mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.

21 dec. 2020 at 00:00