+31(0)884321888
[javascript protected email address]
UPDATE - Wijziging douaneregeling Turkije
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

UPDATE - Wijziging douaneregeling Turkije

Met ingang van 2 september 2020 is het verplicht om in vak 3 (oorsprong) van het Certificaat van Oorsprong (CvO) de lidstaat van de Europese Unie te vermelden.

Het alleen vermelden van Europese Unie in dit vak is dus niet meer voldoende. Deze documenten zullen niet geaccepteerd worden door de Douane in Turkije.

Let op! Dit betekent ook dat op de onderliggende bewijslast voor het aanvragen van het CvO de lidstaat moet staan vermeld. In veel leveranciersverklaringen staat vaak alleen Europese Unie als oorsprong. Controleer dit voor jezelf en laat indien nodig de leveranciersverklaring aanpassen door je toeleverancier.

UPDATE 20-10-2020 - De Kamer van Koophandel heeft ons gemeld dat Turkije de regelgeving, met betrekking tot het vermelden van de lidstaat in vak 3, voor een heel groot gedeelte heeft teruggedraaid. Voor de meeste producten is het weer toegestaan om EU als land van oorsprong te vermelden. Helaas is er geen lijst van producten waar de regelgeving nog wel op van toepassing is. Ons advies is daarom: blijf de lidstaat vermelden om mogelijke problemen aan de grens in Turkije te voorkomen.

Certificaat van Oorsprong

Lees hier meer over het Certificaat van Oorsprong. Heb je veel maandelijkse zendingen waar je oorsprongsdocumenten voor nodig hebt? En wil je dit allemaal makkelijk en goed geregeld hebben? Neem gerust contact met ons op! Bel +31(0)314-354865 of mail naar info@exportdocumenten.com.

20 okt. 2020 at 12:00