+31(0)884321888
[javascript protected email address]
UPDATE - VS dreigt met nieuwe importheffingen Nederlandse producten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

UPDATE - VS dreigt met nieuwe importheffingen Nederlandse producten

De Verenigde Staten dreigen Nederlandse producten aan te pakken met importheffingen. Onder meer Goudse en Edammer Kaas kunnen daarvan het slachtoffer worden. Het gaat om een uiterst specifieke lijst producten, die eerder nog ontsnapten aan een importheffing. Reden hiervoor is een langdurig handelsconflict tussen de VS en EU.

Met de heffingen zouden de VS illegale Europese staatssteun aan vliegtuigbouwer Airbus willen vergelden. De Europese Unie en de Amerikaanse regering liggen al jarenlang overhoop over deze subsidies. Vorig jaar stelde de World Trade Organisation (WTO) de Amerikanen in het gelijk en gaf toestemming om op 7,5 miljard dollar aan Europese export strafheffingen te mogen invoeren.

Lijst met heffingen

De handelsgezant van het Witte Huis heeft nu een lijst gepubliceerd met extra producten uit Europese landen waarop mogelijk extra importheffingen gaan gelden. Na een consultatieperiode zouden die tarieven op 26 juli gaan gelden. In de lijst van nieuwe producten waarop strafheffingen gaan gelden staan onder andere olijven, trucks, bier, gin en wodka.

Klik hier voor de volledige heffingenlijst.

Eerder voerden de VS ook al heffingen in op Europese producten, onder andere op kazen uit Nederland. Daarbij hanteert handelsgezant Robert Lighthizer de tactiek om de producten voor heffingen om de zoveel tijd te laten rouleren, wat voor onzekerheid bij bedrijven kan zorgen.

UPDATE 24-7-2020: Door het stopzetten van de staatssteun aan Airbus lijkt er een oplossing te komen voor het handelsconflict tussen de EU en VS. De EU hoopt nu dat de Amerikaanse strafheffingen op o.a. de Nederlandse producten snel worden opgeheven.

UPDATE 13-8-2020: De Amerikaanse overheid houdt vast aan de hogere importheffing op toestellen van Airbus en andere Europese producten. De Amerikanen willen opnieuw in gesprek om te proberen een langetermijnoplossing te vinden. Airbus heeft laten weten de beslissing van de VS "ten zeerste te betreuren".

Bron: BNR & Europa Nu

13 aug. 2020 at 12:30