+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Update over de Brexit-onderhandelingen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Update over de Brexit-onderhandelingen

Afgelopen maand hebben de bijeenkomsten tot dusver niets opgeleverd aldus Michel Barnier, Europees onderhandelaar. Beide partijen komen maar niet tot een handelsverdrag over de periode na de jaarwisseling, het moment dat de overgangsperiode stopt.

Barnier maakt zich zorgen over de onderhandelingen nu het einde van het jaar in zicht komt. Eind oktober moet er een akkoord liggen om technisch en juridisch alles af te kunnen ronden. Het Europees Parlement moet het verdag namelijk ook goedkeuren. Beide partijen ontkennen dat ze schuldig zijn aan de stroef verlopende onderhandelingen. David Frost gelooft er echter nog altijd in dat ze eruit zullen komen. "Een akkoord is nog steeds mogelijk en ons doel, maar het is duidelijk dat dit niet gemakkelijk bereikt zal worden".

De volgende (achtste) onderhandelingsronde staat gepland van 7 tot en met 11 september. Ook wordt er in de week van 28 september onderhandeld.

Douaneformaliteiten noodzakelijk

Met of zonder akkoord: vanaf 2021 zijn douaneformaliteiten hoe dan ook noodzakelijk. Een deal vermindert alleen de administratieve lasten en tarieven, maar neemt deze niet volledig weg. De Britse overheid geeft aan dat het eerste half jaar soepel om wordt gegaan met controles, de EU heeft echter aangekondigd dit niet te doen. Vanaf 1 januari 2021 heb je dus direct te maken met de nieuwe situatie.

Wat heb je nodig voor een Brexit uitvoeraangifte?

Het VK verlaat de EU en daarmee maakt het geen onderdeel meer uit van het vrije verkeer van goederen in de Europese Unie. En wanneer jouw goederen dit vrije verkeer verlaten heb je een digitaal document nodig voor de Douane. Een uitvoeraangifte (EX-A), ook bekend als douaneaangifte, exportaangifte, uitvoerdocument of export declaration. Dit document maak je vóór het vertrek van jouw zending. Lees hier wat je nodig hebt om een uitvoeraangifte aan te kunnen vragen. Heb je vragen? Bel ons gerust!

27 aug. 2020 at 10:00