+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Uitvoeraangifte.com bereikt top 10 Computable Awards 2021
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Uitvoeraangifte.com bereikt top 10 Computable Awards 2021

De redactie van Computable heeft in de categorie MKB-project, 10 ICT-projecten geselecteerd voor de Computable Awards 2021. 5 van deze projecten maken kans op een nominatie, waaruit uiteindelijk 1 winnaar gekozen wordt. Pincvision is met de webshop Uitvoeraangifte.com één van de 10 geselecteerde projecten.

Top 10 een mooi erkenning

Tussen 28 september en 31 december 2020 heeft de markt de mogelijkheid gehad om projecten aan te dragen. Pincvision is met de webshop Uitvoeraangifte.com uit 27 inzendingen geselecteerd en behoort daarmee tot de top 10 van ICT-projecten in de MKB-markt. Deze week heeft Edwin Kampshoff, CIO van Pincvision, ons project digitaal gepresenteerd aan de vakjury bestaande uit 5 leden. Ieder lid van het juryteam heeft een eigen rol en gaat de 10 kandidaten op technische aspecten, projectmanagement, bedrijfskundige aspecten en opdrachtgeverschap beoordelen. Op basis van deze beoordeling wordt er een top 5 samengesteld. Deze nominaties maken vervolgens kans op de prestigieuze award.

"Dit is een mooie erkenning die de kracht van een multidisciplinair team onderstreept, een samenwerking tussen IT, Marketing, Customs, Finance en Customer Service is cruciaal voor het slagen van zo’n project." Aldus Edwin.

Samenwerking met OutSystems en Transfer Solutions

Toen eind 2018 Brexit steeds dichter bij kwam, hebben wij het initiatief genomen om een applicatie te ontwikkelen waarin de douaneadministratie voor exporteurs wordt afgehandeld. Dit project hebben we samen met Transfer Solutions opgepakt. De applicatie werd gebouwd op het platform van OutSystems.

Ons doel was en is om een ‘doe-het-zelf’ webshop te bieden waar exporteurs en transporteurs eenvoudig hun douaneaangiften kunnen regelen. Dit is een uniek alternatief ten opzichte van de huidige manier van werken met een douane-expediteur.

Edwin over de samenwerking: "Transfer Solutions is hierin de partij geweest die zowel onze eigen collega’s heeft opgeleid en tevens de lead developer voor het team heeft geleverd. Bij de start hebben ze op een aantal cruciale zaken, zoals de applicatie architectuur en enkele complexe onderdelen het voortouw genomen. Gedurende het project zijn onze eigen ontwikkelaars meer en meer zaken zelfstandig gaan oppakken en verschoof de rol naar review en Q&A."

Aangiften regelen tegen zeer aantrekkelijke prijs
Via Uitvoeraangifte.com hebben bedrijven 24/7 de mogelijkheid om hun douaneaangiften te doen. Omdat de tussenpersoon er tussenuit is gehaald, kan dit tegen een zeer aantrekkelijke prijs: 20 euro per aangifte. Zonder vaste financiële verplichtingen.

In januari 2019 werd gestart met de ontwikkeling van de applicatie, waarvan de eerste release eind maart gereed was. In minder dan 3 maanden hebben we dit complexe project succesvol afgerond. Deze week bestaat de webshop alweer 2 jaar, we zijn trots op waar we nu staan! Deze erkenning is een mooie beloning op ons werk.

Halen we de top 5? Dan hebben we jouw hulp nodig!

Op dit moment gaat de jury in beraad over het samenstellen van de definitieve nominaties voor de award. Op 25 juni wordt de top 5 bekend gemaakt. Van 30 juni tot en met 15 september 2021 is het mogelijk om eenmaal per categorie een stem uit te brengen. De publieksstem telt voor 50% mee in de einduitslag, de professionele vakjury bepaalt de resterende 50%. We houden je op de hoogte. Halen we de top 5, dan krijg je zeker de mogelijkheid om op ons te stemmen.

UPDATE 25 juni 2021 - Helaas, Uitvoeraangifte.com behoort niet tot de top 5 binnen de categorie MKB-project. Op 1 juli is bekend geworden dat Uitvoeraangifte.com wel genomineerd is voor een andere categorie 'Digitale Transformatie'.

Wie is Computable en wat zijn de Computable Awards?

Computable is een onafhankelijke website. Zij houden zich bezig met (nieuws)berichten, achtergronden en opinieartikelen over ICT. Computable richt zich hiermee op ICT-professionals en ICT-managers werkzaam in Nederland. Naast het online platform geeft men ook nog 9 keer per jaar een magazine uit voor ICT-managers. De Computable Awards is een evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt. Computable reikt zijn awards uit aan startups, projecten, sociale innovaties en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

Impressie Computable Awards 2020

16 apr. 2021 at 08:00