+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Turkije verhoogt invoerheffingen en vraagt oorsprongsverklaringen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Turkije verhoogt invoerheffingen en vraagt oorsprongsverklaringen

In reactie op Covid-19 heeft Turkije een tweetaal wijzigingen doorgevoerd voor het exporteren naar Turkije.

Voor een aantal producten van oorsprong uit derde landen zijn de invoerheffingen verhoogd. Daarnaast worden oorsprongsverklaringen van EU-exporteurs gevraagd, ook al waren producten al in het vrije verkeer gebracht. Zie voor meer informatie en een overzicht van deze producten de Market Access Database van de Europese Commissie.

Zoals het voorbeeld hierboven wijkt de praktijk soms af van hetgeen dat volgens de wet- en regelgeving vereist is, ook wanneer het gaat om exportdocumenten. De verschillen zorgen voor verwarring en maken het exporteren niet bepaald makkelijker.

Is een Certificaat van Oorsprong vereist?

Ook voor wat betreft het Certificaat van Oorsprong zien wij een verschil tussen regel- en wetgeving en de praktijk. Hoe dit zit heb ik voor je uitgezocht en vind je in mijn blog Eerste Hulp Bij Export - Is een Certificaat van Oorpsprong voor Turkije vereist?

Tips voor export naar Turkije

Turkije is een belangrijke handelspartner van de EU. Wanneer je jouw goederen gaat exporteren naar Turkije heb je verschillende exportdocumenten nodig. Op de landen-pagina van Turkije lees je welke documenten en wat onze ervaringen zijn.

Vraag het onze specialisten

Heb je toch nog andere vragen over export naar Turkije of de vereiste documenten? Neem dan gerust contact op met ons Customer Service Team via: +31(0)314-354865.

Bron: VNO-NCW

24 mei 2020 at 10:00