+31(0)884321888
[javascript protected email address]
TLN verzoekt om verlenging overgangsperiode
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

TLN verzoekt om verlenging overgangsperiode

Gezien de stroeve onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) over de toekomstige (handels)relatie, heeft TLN samen met zes andere ondernemersorganisaties in Europa voorgesteld de huidige overgangsperiode, die vooralsnog eindigt op 31 december 2020, te verlengen. Het lijkt er niet op dat het VK hiermee akkoord gaat.

Samen met FNTR (Frankrijk), BGL (Duitsland), NLA (Nordics), FEBETRA (België), ZMPD (Polen) en FinMobility (Finland) heeft TLN zijn zorgen geuit aan het adres van de onderhandelingsdelegatie. De transport- en logistieke sector heeft allereerst duidelijkheid en vervolgens tijd nodig om zich gedegen voor te kunnen bereiden op de nieuwe (handels)relatie tussen het VK en de EU. De moeizame dialoog tussen het VK en de EU doet echter vrezen dat die gewenste duidelijkheid er niet snel komt, waardoor een ‘no deal’ een steeds reëler scenario wordt.

Onderhandelingen niet veelbelovend

Het verzoek om de overgangsperiode te verlengen, valt net voor de belangrijke vierde ronde van de onderhandelingen tussen het VK en de EU. Inzet van de zeven ondernemersorganisaties is een verlenging van minimaal 1 maar liefst 2 jaar, om zo voldoende tijd te creëren voor een degelijk (handels)akkoord én een gedegen voorbereiding vanuit de sector.

Eerder uitte Barnier zich over de onderhandelingen, hij is niet optimistisch over het akkoord tussen de EU en het VK. De Britse regering erkende daarna ook dat er weinig vooruitgang werd geboekt om 'de kloof tussen ons en de EU te overbruggen'.

Wees voorbereid op een no deal

Gezien deze ontwikkelingen blijft het van belang om je voor te bereiden op een no deal Brexit. In dat geval ben je verplicht vanaf 1 januari 2021 uitvoeraangifte te doen voor export naar het VK (Verenigd Koninkrijk). Het regelen van deze aangiften (EX-A) kun je gemakkelijk en snel online doen in onze webshop. Ben je niet bekend met het regelen van uitvoeraangiften en heb je hulp nodig? Bel gerust met ons Customer Service Team via: +31(0)88-4321888.

Bron: TLN

26 mei 2020 at 14:30