+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Terugblik Lars Bosga op 2020 voor Uitvoeraangifte.com
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Terugblik Lars Bosga op 2020 voor Uitvoeraangifte.com

Natuurlijk was het afgelopen jaar voor iedereen een bewogen jaar. Ook voor de webshop, met de telkens uitblijvende Brexit en de invloed van Corona op de exportbranche. Samen met Lars kijk ik terug op wat er het afgelopen jaar gebeurd is en hoe hij dit ervaren heeft.

Hoe kijk je terug op het jaar 2020?

"Het jaar 2020 stond bij ons vooral in het teken van geduld en optimalisatie. Geduld vanwege het telkens uitblijven van de definitieve 'scheiding' tussen de EU en het VK. Eind 2019 waren wij en onze webshop er namelijk al klaar voor. Voor ons geen reden om stil te gaan zitten. Zodoende hebben wij ons gericht op het optimaliseren van de webshop. Met innovaties op verschillende gebieden hebben we ervoor gezorgd dat bedrijven nog sneller, gemakkelijker en voordeliger uitvoeraangiften kunnen doen. Onze meest recente update 'als Logistiek dienstverlener / Transporteur aangiften regelen voor jouw klant(en)' was direct een van de grootste het afgelopen jaar. Met dit soort updates tonen wij aan dat we erg meedenken met onze (potentiële) klant. We pakken mogelijke kansen in de markt snel op en koppelen dit aan bijpassende IT-oplossingen."

Focus op bedrijven exporterend naar andere landen

"Aangezien Brexit 3 keer werd uitgesteld, hebben we ons in de tussentijd gefocust op bedrijven die exporteren naar andere landen buiten de Europese Unie. Talloze bedrijven worstelen met hoge kosten van externe partijen of vrezen voor gebrek aan kennis. Het klopt dat het specialistisch werk is, alleen wij hebben met behulp van onze specialisten een zodanig proces neer gezet dat je geen specialist meer hoeft te zijn om toch zelf je aangiften te kunnen regelen. Door ook nog eens veel van deze kennis te delen, proberen wij de MKB-wereld ervan te overtuigen dat elk bedrijf de mogelijkheid heeft zijn eigen aangiften zelf te doen."

Wat is je opgevallen het afgelopen jaar?

"We zijn het afgelopen jaar veel meer in gesprek gegaan met onze klanten. Ook hebben we het nodige marktonderzoek gedaan. Als voorbeeld de update gericht op logistiek dienstverleners en transporteurs. Door deze innovatie kunnen dit soort bedrijven aangiften doen voor hun klanten binnen 1 omgeving. Zij betalen dus geen hoge kosten meer aan douane-agenten. De eerste hebben we al kunnen verwelkomen! Dit lukt alleen door goed te luisteren. Maar het wederzijds vertrouwen is hierin ook belangrijk."

Hoe heb jij Brexit en het Brexit-nieuws zelf gevolgd

"Zelf volgde ik Brexit dagelijks in het nieuws op tv of het internet. Er waren soms periodes waarin niets gebeurde maar soms ook periodes waarin veel gebeurde. Het werd een soort van positieve obsessie. Door het op de voet volgen van de ontwikkelingen werd je steeds kritischer. Dit maakt het voor mij makkelijker om klanten mee te nemen in hun voorbereidingen en verplichtingen. Uiteindelijk was de opluchting groot toen op 24 december er eindelijk een deal op tafel lag."

Welke invloed heeft Brexit op het team?

"Het onderwerp Brexit was binnen het team het ‘’hoofdonderwerp’’. Een onderwerp waar je uren over kon praten, ook met de collega's van het Exportdocumenten.com team. Dat was belangrijk omdat ons team voor beide webshops beschikbaar is voor vragen."

En welke invloed heeft dit op jouw eigen rol binnen het team gehad? Lars: "Zelf ben ik doorgegroeid naar een Salesfunctie waarin ik actief op zoek ga naar nieuwe klanten. Na 1,5 jaar met veel plezier in het Customer Service team gewerkt te hebben, merkte ik steeds meer dat Sales mij energie gaf. De acquisitie en het accountmanagement is iets wat ik met veel plezier en passie doe."

Wat verwacht je van het aankomende jaar?

"We zijn nu bijna een maand verder en we zijn zeer tevreden. Er is natuurlijk altijd ruimte voor groei en verbetering. De markt is enorm en de mogelijkheden zijn groot. Ik verwacht dat we nog veel verbeteringen gaan doorvoeren in de webshop. Tot nu toe hebben we al veel gerealiseerd. Een echte teamprestatie van IT, Customer Service, Marketing en Sales. We streven ernaar om onze klanten meer dan tevreden te houden en om nieuwe bedrijven aan te sluiten op onze service. We gaan ervoor!"

21 jan. 2021 at 12:30