+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Tekort aan douane-experts? Geen paniek!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Tekort aan douane-experts? Geen paniek!

Bloomberg meldt dat bedrijven vrezen voor een tekort aan douane-experts nu de Britten op het punt staan de Europese interne markt en de douane-unie te verlaten. Ze zeggen dat hiermee de handel tussen het VK en de EU gevaar kan lopen.

Bedrijven hebben moeite met het vinden van mensen die het papierwerk in orde kunnen maken als op 1 januari de handelsverhoudingen tussen de twee partijen wijzigen. Het is namelijk niet mogelijk om de handel tussen het VK en de EU voort te zetten als het papierwerk niet geregeld is. Door de breuk tussen de Britten en de EU is het de verwachting dat er jaarlijks 400 miljoen extra douaneaangiften nodig zijn om de handel tussen de partijen te regelen.

Ondersteuning bij douanezaken

Bedrijven werken aan noodzakelijke plannen om klaar te zijn voor de situatie na 1 januari. Sommige bedrijven overwegen om op zoek te gaan naar interne en externe ondersteuning voor het regelen van hun douanezaken. De logistieke sector voorspelde eerder dat er zo'n 50.000 extra douanemedewerkers nodig zijn om het extra papierwerk rond de brexit af te handelen. De Britse overheid stelde eerder 84 miljoen pond (93 miljoen euro) beschikbaar om extra mensen op te leiden.

Uitvoeraangifte.com dé oplossing

Er zijn diverse mogelijkheden om je douaneaangifte (EX-A) te regelen. Je kunt dit laten doen door een douaneagent of een LSP (Logistiek service provider). Je kunt ook gebruik maken van software. Beide opties hebben hun nadelen. Je betaalt een relatief hoge prijs voor een aangifte of je hebt bepaalde douanekennis nodig.

Bij Uitvoeraangifte.com betaal je slechts € 22,50 per aangifte. Daarnaast is het niet nodig om iemand op te leiden of in te huren. Het regelen van een douaneaangifte in onze webshop is een administratieve handeling die iedereen binnen jouw organisatie kan uitvoeren.

Ons team staat voor je klaar!

Heb je toch nog vragen tijdens het regelen van je aangifte, geen paniek! Ons Customer Service team staat voor je klaar om je te helpen, telefonisch of per mail. Benieuwd hoe onze webshop werkt?

Bron: Bloomberg

05 nov. 2020 at 08:30