+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Subsidie voor het MKB voor buitenlandse groei
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Subsidie voor het MKB voor buitenlandse groei

Gastblog Brilliant Work - Wat veel mensen niet weten, is dat de Nederlandse overheid export wil stimuleren met kennis, evenementen en geld. Export is een derde van ons BNP (bruto nationaal product) en dat willen we graag zo houden in Nederland. Dus als je met jouw bedrijf ook wilt groeien buiten de landsgrenzen, wat voor subsidies en hulp kun je dan krijgen? In dit blog een aantal antwoorden om je op weg te helpen.

Welke hulp is er?

De landelijke overheid, verschillende regio’s en ambassades bieden allerlei manieren van hulp aan. Een aantal voorbeelden:

  • het bieden van advies bij zaken als exportgroei;
  • het inhalen van verloren buitenlandse omzet door corona-maatregelen;
  • hulp bij het vinden van klanten of distributeurs;
  • bij vragen over brexit;
  • het verkrijgen van marktinformatie;
  • het bekostigen van deelname aan buitenlandse beurzen;
  • door het aanbieden van subsidies voor het inhuren van experts op het gebied van exportgroei, wet- en regelgeving in het buitenland.

Voorwaarden aan de onderneming

In principe is deze hulp beschikbaar voor bijna elke onderneming onafhankelijk van de sector waarin het actief is. Een aantal van deze subsidies of gratis diensten gelden voor elke ZZP’er of MKB’er. Sommige regelingen hebben hun eigen eisen zoals hoeveel buitenlandse omzet je nu al hebt of naar welke landen je al exporteert. Ook zijn er subsidies waarbij bepalend is in welke provincie je bedrijf gevestigd is of wat de leeftijd van je KVK-inschrijving is.

Om hoeveel geld of hulp gaat het?

Per regeling heb je het al snel over € 2.500,-. In sommige gevallen kan dit oplopen tot wel € 25.000,-. Dan hebben we het nog niet eens over de gratis hulp, ter waarde van enkele duizenden euro's wanneer je daar iemand commercieel voor zou moeten betalen. In veel gevallen is deze hulp namelijk van onschatbare waarde, zoals een introductie met een grote klant of een goede distributeur waar je vele jaren mee samen gaat werken.

Waar en hoe vraag ik het aan?

Omdat deze regelingen verspreid zijn over verschillende loketten, helpen de coaches van Brilliant Work je graag door deze jungle heen. Wij zijn geaccrediteerd om met meerdere van deze subsidies te werken en weten wat je waar en hoe kunt aanvragen. In elk geval kunnen onze adviseurs je helpen met coaching, advies en hun netwerk om je bedrijf te laten groeien in binnen- en buitenland.

Gastblog

Dit was een gastblog van Lizanne Jakobs oprichtster van Brilliant Work. In 2019 en 2020 verkozen tot beste coachings- en adviesbureau voor het MKB van Nederland.

Brilliant Work helpt klanten met zaken als bedrijfsgroei, export en een betere interne bedrijfsvoering. Het gros van de coaches in het team heeft zelf jarenlange ondernomen in of met het buitenland. Voor een gratis intake neem contact op via info@brilliantwork.nl of bezoek www.brilliantwork.nl.

20 apr. 2021 at 10:00