+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Strengere regels voor online verkopen op komst
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Strengere regels voor online verkopen op komst

Heb je een webshop, run je een online verkoopplatform of verkoop je via social media? Dan krijg je vanaf mei volgend jaar te maken met een informatieplicht en nieuwe regels voor onder andere je reviews, prijzen, aanbiedingen en ‘gratis’ digitale diensten.

De regels veranderen omdat er nieuwe Europese richtlijnen zijn om consumenten te beschermen. Op basis hiervan heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een conceptwetvoorstel gemaakt voor webshops en platforms. Op 28 november dit jaar moet dit voorstel in Nederlandse wetgeving zijn omgezet. De wet gaat naar verwachting op 28 mei 2022 in.

“De regels uit de richtlijn passen bij de nieuwe, digitale ontwikkelingen en zorgen voor gelijke regels voor ondernemers op de Europese markt. Ze beschermen daarnaast de consument beter en versterken het vertrouwen van consumenten in online kopen.”

Je hoeft dan ook niet tot mei 2022 te wachten om te voldoen aan de aankomende regels. Je kunt je webwinkel of online marktplaats alvast inrichten volgens de nieuwe regels en je zo in positieve zin onderscheiden van je concurrenten. Je klanten hebben immers voordeel bij de nieuwe regelgeving, omdat zij veel meer weten over de manier waarop jij werkt.

De 6 veranderingen waar het om hebben betrekking op reviews, gepersonaliseerd aanbod, prijsverminderingen, 'gratis' online diensten, online marktplaatsen en vergelijkingssites.

12 mei 2021 at 09:00
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent