+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Stephan met de tip van de maand: foutief certificaat? Stuur altijd een kopie mee!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Stephan met de tip van de maand: foutief certificaat? Stuur altijd een kopie mee!

Onze klanten zijn blij met onze dienstverlening en daar zijn wij trots op! Toch willen wij onze website en webshop altijd blijven verbeteren. Dit gaan we onder andere doen door jou te voorzien van de tip van de maand. Heb jij als klant een tip voor ons? Dan horen we dat ook graag!

Als jouw aangevraagde certificaat foutief is, kun je een vervangend certificaat aanvragen. De Kamer van Koophandel (KVK) heeft hier een aantal richtlijnen voor. Er mag namelijk maar één origineel Certificaat van Oorsprong in omloop zijn.

Dit betekent dat je bij het aanvragen van een vervangend certificaat dient aan te tonen dat het origineel niet meer gebruikt wordt.

In het verleden moest je dan het origineel per post retourneren, maar tegenwoordig is het voldoende als je een scan van het doorgestreepte document toevoegt. Het is de bedoeling dat je een groot kruis op het certificaat zet en dat je de fout omcirkelt. Vervolgens de scan hiervan toevoegen als 'ondersteunende bewijslast' in stap 3 bij jouw aanvraag.

Daarmee toon je aan richting de KVK dat het origineel niet meer gebruikt kan worden. Zij zijn in staat jouw vervangende aanvraag af te geven.

Lees ook eerder gepubliceerde tips:

27 aug. 2020 at 08:30