+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Staatsbezoek China levert bedrijven twee miljard dollar op
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Staatsbezoek China levert bedrijven twee miljard dollar op

24-03-2014 - Tijdens het staatsbezoek van China aan Nederland, afgelopen zaterdag en zondag, is voor anderhalf miljard euro (twee miljard dollar) aan contracten getekend met het Nederlandse bedrijfsleven. VNO-NCW is blij met de samenwerkingen. Nederland zou China elk jaar moeten bezoeken met een handelsdelegatie, bepleitte voorzitter Bernard Wientjes op het economisch forum in Noordwijk gisteren.

Contracten
In het kielzog van het eerste Chinese staatsbezoek aan Nederland én Europa reisde ook een handelsdelegatie met president Xi Jinping mee. Zo sloot KLM een contract met de Bank of China, waardoor het voor de luchtvaartmaatschappij goedkoper wordt om geld te lenen. Ook de zuivelsector, energiebedrijven en banken sloten contracten af met Chinese partners.

Nieuw tijdperk China
Volgens Wientjes begint met het bezoek van de Chinese president Xi Jinping en zijn delegatie een nieuw tijdperk in de relatie met China. 'Een tijdperk dat gekenmerkt wordt door het stimuleren van ondernemerschap, het investeren in economische diplomatie en het bouwen van goede structuren voor verdergaande liberalisering van handel en investeringen.'

Nucleaire top
De Chinese president Xi Jinping blijft verder nog enkele dagen in Nederland. Hij neemt -met vele andere wereldleiders- deel aan de Nucleair Security Summit (NSS), de nucleaire top, in Den Haag.

Bron: vno-ncw

27 mrt. 2014 at 12:00