+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Sanctiegoederen mogen door Rusland; CvO vereist
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Sanctiegoederen mogen door Rusland; CvO vereist

Deze zomer is het dan eindelijk zover. Reguliere treindiensten zullen, beladen met goederen uit Europa die eigenlijk op de sanctielijst staan, door Rusland rijden naar bestemming China. Verse producten zoals vis en vlees én agrarische oogst, waaronder bloemen: ze mogen dan toch op de trein naar het oosten, dwars over Russisch grondgebied. Let op, een CvO is vereist.

Al in juni 2019 kondigde de Russische regering aan dat het verbod op het landvervoer van gesanctioneerde goederen opgeheven zou worden. Tot op dat moment waren Europese verladers gebonden aan lucht- of zeevracht, of moesten ze een omweg maken als ze toch voor de trein kozen. De goederen die op de sanctielijst stonden, mochten onder geen beding door Rusland vervoerd worden naar een ander land. Ondertussen worden er meerdere routes getest en zullen deze zomer nog meer routes worden opengesteld voor dit type transport.

Het transport komt echter wel met een paar voorwaarden. De meest ingrijpende wijziging is de verplichte toepassing van een elektronisch zegel, dat realtime gegevens van de reis door Rusland verzamelt.

Certificaat van Oorsprong vereist

De verlader of logistiek dienstverlener hoeft zich over het zegel geen zorgen te maken. De handelingen worden uitgevoerd door afgevaardigden van RZD Logistics. Wel moet er extra papierwerk worden geleverd. Afgezien van de standaardlijst aan vereiste documenten, is een Certificaat van Oorsprong nodig en in sommige gevallen een veterinair certificaat. ‘Als deze documenten niet worden verstrekt, kan de lading niet op de trein worden gezet’.

Meer lezen over dit item: Nieuwsbladtransport.nl

13 jul. 2020 at 08:30