+31(0)884321888
[javascript protected email address]
RVO.nl wordt eigenaar van alle NBSO-kantoren in Europa
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

RVO.nl wordt eigenaar van alle NBSO-kantoren in Europa

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) wordt per 1 augustus formeel eigenaar van alle Netherlands Business Support Offices (NBSO) kantoren in Europa. Ze handelen voortaan als overheidsinstantie in het buitenland. "Een positieve ontwikkeling", vindt directeur Internationale Programma's bij RVO.nl, Bas Pulles. Hij roept Nederlandse ondernemers op de mogelijkheden van deze handelsbevorderende kantoren te benutten.

Eerste grote slag

De eerste grote slag is gemaakt, vertelt Bas Pulles. "Vanaf 1 augustus vallen alle Europese NBSO’s financieel, juridisch en technisch onder RVO.nl." Daarmee komt na tientallen jaren een einde aan de privaatrechtelijke status van de kantoren en transformeren ze tot overheidsinstanties.

Van privaat naar publiek

De NBSO’s werden in 1998 opgericht als economische steunpunten voor het bedrijfsleven en zijn gevestigd in regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

Complexe organisatie

Een NBSO helpt bij het vinden van zakenpartners, marktinformatie en wet- en regelgeving. De organisatie ervan bleek echter complex, vertelt Pulles. "Ze vielen formeel onder het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar het beheer ervan werd uitbesteed aan een private partij, het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering."

Goede ontwikkeling

Vorig jaar adviseerde de Inspectie Ontwikkelingssamenwerking en Beleidsevaluatie dat het beter kon. RVO.nl zou de NBSO’s onder eigen beheer nemen. Een goede ontwikkeling, vindt Pulles. "Nu we formeel eigenaar én beheerder zijn, is de hele organisatie van de kantoren uniformer, simpeler en efficiënter. Met als bijkomend voordeel dat het in de uitvoeringskosten scheelt."

Volledig interview

Lees het volledige interview via de link.

Bron: RVO


18 aug. 2014 at 10:30