+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Regeling terugkerende goederen na inwerking treden Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Regeling terugkerende goederen na inwerking treden Brexit

Na Brexit is er geen beroep op terugkerende goederen mogelijk. Het is verstandig om hier al voor de Brexit rekening mee te houden. Zeker als er invoerrechten van toepassing zijn, houd dan goed in de gaten hoe Brexit zich ontplooit. De uiteindelijke uitwerking volgt uiteraard nog. Op EU niveau wordt er nog volop onderhandeld.

BrexitNa de Brexit op 29 maart 2019, of na afloop van een eventuele overgangsperiode, kunt u de regeling voor terugkerende goederen niet gebruiken. Dit geldt voor goederen die vóór 29 maart 2019 naar het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn gebracht en na de Brexit weer terugkomen.

Kunt u voor deze terugkerende goederen niet de Unie-status aantonen? Dan dient u invoeraangifte te doen. Hierbij kunt u geen gebruikmaken van de regeling voor terugkerende goederen en u komt dan ook niet in aanmerking voor vrijstelling van douanerechten.

Van de regeling voor terugkerende goederen kunt u namelijk alleen gebruikmaken als de goederen eerst zijn uitgevoerd uit de Europese Unie. Goederen uit de Unie die voor de Brexit naar het Verenigd Koninkrijk zijn gebracht, zijn niet uitgevoerd. Ook niet op het moment dat het Verenigd Koninkrijk de Unie verlaat.

Mocht u na willen lezen hoe het inhoudelijk met de regeling voor terugkerende goederen zit, kijk dan eens in het Handboek Douane.

Bron: Belastingdienst Douane

20 nov. 2018 at 15:14