+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe templates voor preferentiële en niet-preferentiële verklaringen beschikbaar
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe templates voor preferentiële en niet-preferentiële verklaringen beschikbaar

Stel je voor: jij koopt pannen bij een Engelse producent en deze wilt exporteren naar de Arabische Emiraten. Dan vereist de douane in de Emiraten een Certificaat van Oorsprong (CVO) voor het invoeren van de goederen.

Hiervoor heb je een bewijs van oorsprong nodig: een niet- preferentiële leveranciersverklaring. Je Engelse leverancier kan op jouw verzoek een leveranciersverklaring verstrekken. Met deze verklaring kan je leverancier aantonen waar de door jou ingekochte producten zijn gemaakt. Aangezien de belangrijkste bewerkingen hebben plaatsgevonden in de eigen werkplaats van de Engelse producent, zal de leveranciersverklaring de oorsprong van het Verenigd Koninkrijk vermelden.

Nou kan het voorkomen dat je Engelse leverancier nog nooit eerder een leveranciersverklaring heeft opgesteld en dus geen template heeft voor een niet-preferentiële oorsprongsverklaring. Maar gelukkig heeft de KvK deze templates wel. Deze zijn eind mei 2023 vernieuwd.

Waar vindt ik de juiste templates?

Wij maken het jou graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom zorgen wij er voor dat wij altijd alle meest recente templates voor jou klaar hebben staan om snel te kunnen downloaden.

Om dit doen ga je naar de menubalk en klik je op 'Documenten' en vervolgens op 'Downloads - Bewijslast'. Nu hoef je alleen nog maar te selecteren welke template jij nodig hebt. Je kunt ook hier klikken om direct naar de pagina te gaan. Door de templates te gebruiken bespaar je zowel jezelf als je leverancier veel uitzoekwerk en mogelijke fouten tijdens opstellen van de verklaring.

Kom je er toch niet helemaal uit en heb je ondersteuning nodig? Geen enkel probleem. Wij staan zowel per mail als telefonisch voor je klaar.

03 jul. 2023 at 14:07
1 min
Gepubliceerd door:
Iryna Wolters-Khomenko
Export Documentation Agent
Downloads - bewijslast
Blijf up-to-date!
Zullen wij het Douane- en exportnieuws voor je volgen en met je delen wat écht belangrijk is om te weten? Scheelt jou tijd en toch mis je nooit meer iets!
Ik heb hulp nodig!
  • Exportdocuments.com
  • Terborgseweg 102
  • 7005 BC Doetinchem
  • Nederland
+31(0)884321888
[javascript protected email address]