+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe registratie-eisen VK voor handelaren in planten en plantaardig materiaal
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe registratie-eisen VK voor handelaren in planten en plantaardig materiaal

Handelaren die planten en plantaardig materiaal importeren in het Verenigd Koninkrijk moeten vόόr 30 juli 2020 voldoen aan de nieuwe registratie-eisen zoals vastgesteld in Artikel 65 van de Plantgezondheidsverordening (EU) 2016/2031.

Geldig adres in het VK

Nederlandse exporteurs van planten en plantaardig materiaal die in het VK geregistreerd staan als importeur in PEACH én een bedrijfspand of kantoor hebben in het VK moeten een geldige naam, het adres van hun bedrijfspand of kantoor in het VK en bijbehorende contactgegevens registreren via hun PEACH account. Het bedrijfspand/kantoor moet kunnen worden gecontacteerd en toegankelijk zijn voor bezoek van plantgezondheidsinspecteurs.

Geldig adres van een gevolmachtigd vertegenwoordiger in het VK

Nederlandse exporteurs van planten en plantaardig materiaal die in het VK geregistreerd staan als importeur in PEACH maar die géén fysieke aanwezigheid (bedrijfspand of kantoor) hebben in het VK kunnen een gevolmachtigd vertegenwoordiger, bijvoorbeeld een douane agent/expediteur, aanwijzen die wel in het VK gevestigd is. In dit geval is de gevolmachtigd vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het inklaren van de zendingen van de Nederlandse exporteur, en is dan ook verplicht om te voldoen aan bepaalde plantgezondheidseisen namens de Nederlandse exporteur.

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

09 jun. 2020 at 08:30