+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe leden Certificaat van Oorsprong Accreditatieketen vanaf 1 juni 2022
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe leden Certificaat van Oorsprong Accreditatieketen vanaf 1 juni 2022

Per 1 juni zijn er 5 kamers van koophandel uit de Verenigde Staten en Italië toegetreden tot de internationale keten voor de accreditatie van certificaten van oorsprong (CO).

Door toe te treden tot de ICC (International Chamber of Commerce) CO Accreditation Chain zullen de volgende 5 kamers profiteren van het gebruik van het internationaal erkende ICC CO label en zullen zij hun CO kunnen koppelen aan de officiële ICC CO Verification website.

  • The United States’ Birmingham Business Alliance
  • Greater Miami Chamber
  • Charleston Metro Chamber of Commerce and American Export Chamber
  • Chamber of Commerce of Maremma
  • Chamber of Commerce of Tirreno

Leden ICC

De ICC WCF heeft de ICC CO Chain in 2012 opgericht en telt nu 775 kamers uit 31 landen. Samen geeft dit netwerk jaarlijks meer dan 8,5 miljoen CO's uit met het vertrouwde en officiële ICC WCF-label, waarbij zij zich houden aan de strengste en meest universele certificeringsnormen - uiteengezet in de ICC WCF International CO Guidelines - voor de uitgifte van handelsdocumenten in hun respectieve landen.

Door de ICC WCF Chain in het leven te roepen, stelt zij kamerleiders in staat het gebruik van universele certificeringsnormen en -processen te bevorderen en zo de wereldwijde handelsgemeenschap beter van dienst te zijn. Lidmaatschap biedt extra vertrouwen dat de deskundigheid en geloofwaardigheid van de kamers als betrouwbare derde partij bij de uitgifte van CO's up-to-date blijven.

Nederland is sinds 1 januari 2014 lid. Alle Certificaten van Oorsprong (CvO) die worden afgehandeld door de Nederlandse Kamer van Koophandel kunnen via het systeem worden geverifieerd.

International CO Council

De goedkeuring van de nieuwe leden vond plaats tijdens een vergadering van de International CO Council van de ICC World Chambers Federation (WCF) op 1 juni 2022 in de Nederlandse Kamer van Koophandel, waar 40 CO-deskundigen uit meer dan 27 landen bijeenkwamen.

Meer informatie over het Certificaat van Oorsprong

Bekijk voor meer informatie bij Certificaat van Oorsprong. Heb je daarna nog vragen neem dan gerust contact op met ons Customer Service Team. We helpen je graag verder.

01 jul. 2022 at 13:40
1 min
Gepubliceerd door:
Marieke Menkveld-Theijssen
Sr. Export Documentation Agent