+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuw EORI-nummer voor Nederlandse eenmanszaken
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuw EORI-nummer voor Nederlandse eenmanszaken

Alle Nederlandse natuurlijke personen met een onderneming (eenmanszaken) krijgen eind augustus 2022 een nieuw EORI-nummer. De reden hiervoor is dat de Douane het burgerservicenummer niet meer gebruikt in het EORI-nummer voor Nederlandse eenmanszaken.

Vanaf 30 september 2022 moeten eenmanszaken het nieuwe EORI-nummer gebruiken voor alle douaneactiviteiten die ze uitvoeren. EORI-nummers met een burgerservicenummer zijn dan niet meer geldig.

Om de afgifte van het nieuwe EORI-nummer aan eenmanszaken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verklaart de Belastingdienst op 30 juni 2022 de EORI-nummers ongeldig van eenmanszaken die sinds 1 januari 2019 geen douaneactiviteiten in Nederland hebben uitgevoerd. Dit doet de Belastingdienst op basis van artikel 7, lid 1, letter b GVO DWU.

Brief van Douane bij ongeldig EORI-nummer

Je krijgt een brief van de Douane als zij jouw EORI-nummer ongeldig verklaren. Wil je jouw EORI-nummer behouden? Neem dan contact op met de Belastingdienst. Je houdt dan jouw huidige EORI-nummer, en ontvangt eind augustus een nieuw EORI-nummer. Dat nieuwe nummer moet je vanaf 30 september 2022 gebruiken.

Contact opnemen kan op 2 manieren:

Voor rechtspersonen verandert er niets omdat voor deze groep een RSIN wordt gebruikt bij het samenstellen van EORI-nummers.

Waar pas je het nieuwe EORI nummer aan?

Als je een nieuw EORI nummer hebt ontvangen kan je deze aanpassen in jouw account. Log hiervoor in op www.uitvoeraangifte.com en ga naar Mijn Gegevens, kies dan voor Account en klik op het Potloodje. Nu kan je het nieuwe EORI-nummer invullen en Opslaan.


Bron: Belastingdienst

18 mei 2022 at 11:57
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent