+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Mogelijke douanecontroles VK voor EU-goederen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Mogelijke douanecontroles VK voor EU-goederen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) treft voorbereidingen om de douanecontroles tussen het land en de landen van de Europese Unie (EU) nieuw leven in te blazen als de overgangsperiode voor de Brexit aan het einde van het jaar voorbij is. Dat bleek maandag uit informatie die is vrijgegeven door de Britse overheid.

Sinds 1 februari maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie, maar nog wel van de douane-unie. Aan het einde van dit jaar komt ook daar een eind aan in het kader van de Brexit. Tot die tijd gelden voor de im- en export de regels zoals die gelden voor elk land van de EU.

De Britten willen daarna een vrijhandelsakkoord sluiten met de EU als geheel, de grootste handelspartner van het VK. Wanneer het VK geen deel meer uitmaakt van de douane-unie en de interne markt, horen daar ook douaneprocedures bij, inclusief de administratie en controles.

Wees voorbereid, maak een gratis account aan

In de huidige situatie heeft Boris Johnson 'plannen voor het instellen van volledige douane- en grenscontroles voor goederen uit de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk.' Dat betekent dat er voor export naar het VK straks een uitvoeraangifte nodig is. Dat kost ondernemers en bedrijven veel tijd en geld aan administratieve rompslomp, handelsbelemmeringen en import- en exporttarieven. Onze webshop is daarvoor de perfecte oplossing. Bij ons kun je direct aan de slag. Wij hebben de benodigde connectie met de Douane. Maak nu een gratis account aan en in 5 eenvoudige bestelstappen heb je je uitvoeraangifte(n) geregeld. Geen douanekennis in huis? Bel ons gewoon bij vragen, wij helpen je graag! Lees hier wat je nodig hebt voor een Brexit uitvoeraangifte.

Bron: NU.nl

11 feb. 2020 at 11:00