+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Mogelijk handelsakkkoord tussen EU en India
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Mogelijk handelsakkkoord tussen EU en India

De EU blaast de onderhandelingen over een vrijhandelsverdrag met India nieuw leven in. Nu de handelsrelaties van de EU met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onder druk staan, zoekt de EU nieuwe handelspartners. Daarnaast zegt Indiase premier Modi grote plannen te hebben.

Afgelopen maand zijn EU-leiders ingesprek gegaan met de Indiase premier Modi over een mogelijk handelsverdag. Richard Ghiasy, expert Aziatische geopolitiek bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) zegt dat India veel potentie heeft om een goede handelspartner te worden. 'Het heeft een populatie van circa 1,2 miljard, bijna 20 procent van de mensheid. Ze hebben niet de gemiddelde koopkracht van de Chinezen, maar de potentie is er.' Volgens Ghiasy is het nu zaak om de bouwstenen voor zo'n samenwerking te bereiken.

Door coronacrisis het nieuwe China

De Indiase leider Narendra Modi grijpt de coronacrisis aan om het nieuwe China te worden. Terwijl de Chinezen gewantrouwd worden door de VS en Europa, presenteert India zich als veilig alternatief voor investeerders. 'Veel multinationals willen niet langer afhankelijk zijn van China', aldus Modi. Zijn visie: een enorm steunpakket van 266 miljard dollar – zo'n 10 procent van India’s bbp - gericht op vooral het zwaar getroffen mkb moet dat mogelijk maken. Daarnaast wil hij de crisis aangrijpen om India verder te hervormen door onder meer het complexe belastingsysteem en de verouderde arbeidswetten op de schop te gooien. Het grote doel: buitenlandse investeerders lokken om zo de eigen economie aan te jagen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot een mogelijk handelsakkoord tussen de EU en India? Houd onze nieuwspagina dan in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BNR & RTL

19 jul. 2020 at 13:30