+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Maak gebruik van handelsakkoorden en bespaar kosten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Maak gebruik van handelsakkoorden en bespaar kosten

Een handelsakkoord, ook wel een handelsverdrag genoemd, wordt gesloten tussen meerdere landen (handelspartners). Het is de bedoeling dat de vrijhandel bevorderd wordt. Bijvoorbeeld door het wegnemen van handelsbarrières. Ook de EU heeft afspraken met veel ('derde') landen buiten de EU.

Uit onderzoek namens evofenedex blijkt dat lang niet iedereen op de hoogte is en gebruik maakt van deze handelsakkoorden. De handelsakkoorden bevatten veel voordelen voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement). Een verdrag voor invoer en uitvoer dat geldt sinds 2017. CETA schaft 98% van de Canadese invoertarieven af. Je bespaart zo 8 tot 15% aan kosten.

In het geval van CETA maakte in 2017 31% gebruik van deze voordelen. In 2018 was dit 50% en in 2019 60% van de exporteurs. Behoor jij tot de 40% van de exporteurs die nog geen gebruik maakt van deze kansen?

Lees hier hoe je deze voordelen met een EUR.1-certificaat voor jou én je klant kunt benutten.

Acces2Markets voor importtarieven

Wil je weten of er importtarieven van toepassing zijn op zendingen naar een bepaald land? Bezoek dan de website van Acces2Markets van de Europese Commissie.

Ben je nieuwsgierig en wil je nog meer weten over handelsakkoorden? Bezoek dan het Nationaal Export Event (NEX21) op woensdag 3 november in Den Bosch en schrijf je in voor de kennissessie 'Profiteren van handelsakkoorden'.

Bron: evofenedex

21 okt. 2021 at 16:30
Gepubliceerd door:
Rens Spijkers
Customs Compliance Operator