+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Luchtvracht neemt gestaag toe
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Luchtvracht neemt gestaag toe

Via de luchtvaart werd er 1,68 miljoen ton goederen van of naar Nederland vervoerd in 2015. In de laatste vier jaar is het goederenvervoer door de lucht in totaal met 5,5 procent gegroeid. Ook in het eerste kwartaal van 2016 nam de luchtvracht toe. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor Luchtvaart.

De ingaande stroom vormde in 2015 ongeveer de helft van de luchtvracht. Er kwamen vooral veel goederen ons land binnen die snel geleverd moeten worden. Dit zijn bijvoorbeeld goederen die snel bederven zoals bloemen, vis, groente en fruit, maar ook levende dieren en halfgeleiders voor elektronicafabrikanten. Ook producten met een relatief hoge waarde die onderhevig zijn aan een ‘hype’, zoals nieuwe smartphones en tablets, worden vaak via de lucht vervoerd. Ongeveer 60 procent van de goederen die in 2015 via de lucht naar Nederland vervoerd werden, bestond uit elektronica, machines, bloemen, planten, kleding of textiel.Meer vervoerd vanuit het Midden-Oosten

De landen van waaruit de meeste luchtvracht naar Nederland kwam, waren China, de VS, Rusland, Kenia, en Ecuador. Samen waren deze vijf landen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de ingaande luchtvracht. Vanuit China, de VS en Rusland kwamen met name elektronica, machines, kleding en chemische producten naar Nederland. Vanuit Kenia en Ecuador kwamen vooral fruit en bloemen.

Het vervoer van luchtvracht vanuit het Midden-Oosten is in de periode 2011-2015 sterk gestegen. Vanuit Qatar nam het vrachtvervoer naar Nederland met 80 procent toe, vanuit Saoedi-Arabië met 130 procent. Het Midden-Oosten vervult steeds een belangrijker overstapfunctie waarbij zowel goederen als passagiers regelmatig van vlucht wisselen.

Bron: CBS


07 jul. 2016 at 11:30