+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Let op doorlooptijden voor digitale Brexit-procedures
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Let op doorlooptijden voor digitale Brexit-procedures

Vanaf 1 januari 2022 past het VK (Verenigd Koninkrijk) volledige douanecontroles toe op alle goederen die tussen de Europese Unie en het VK vervoerd worden. Zorg als bedrijf dat je je digitale zaken op tijd op orde hebt.

Voor import in het VK zijn een uitvoeraangifte en registratie vooraf via het registratiesysteem Good Vehicle Movement Service (GVMS) vereist. Als je vanaf 1 januari goederen vervoert via Britse havens die GVMS gebruiken, moet je je hebben aangemeld voor deze dienst. Hiervoor heb je 2 documenten nodig.

Doorlooptijd Government Gateway Account

Allereerst heb je een Government Gateway Account nodig. Als je dit nog niet hebt, kun je er één aanmaken wanneer je je aanmeldt voor het GVMS. De Britse overheid geeft aan dat het meestal ongeveer 5 minuten in beslag neemt om een gebruikers-ID en wachtwoord voor Government Gateway aan te maken. Het verifiëren van je account kan tot 2 dagen duren.

Doorlooptijd EORI-nummer

Verder heb je een Brits EORI-nummer nodig, ook als je niet in het VK gevestigd bent. Het aanvragen van een Brits EORI-nummer neemt gewoonlijk 5 minuten in beslag en zou binnen 48 uur moeten worden gegenereerd. Maar soms zijn verdere controles nodig voordat je je EORI-nummer ontvangt en dat kan ongeveer 5 dagen duren.

Heb je alles geregeld? Ga dan naar gov.uk/register-to-move-goods om je aan te melden. In deze folder van Get Ready For Brexit staan alle maatregelen en een stapsgewijze uitleg over de registratie.

Bron: evofenedex

06 jan. 2022 at 10:39
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent