+31(0)884321888
[javascript protected email address]
KVK: vanaf 5 april definitief exportdocumenten digitaal aanvragen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

KVK: vanaf 5 april definitief exportdocumenten digitaal aanvragen

De sluiting van fysieke loketten de afgelopen jaren was voor de Kamer van Koophandel een aanleiding om steeds meer te gaan digitaliseren. Op dit moment worden 96% van alle exportdocumenten digitaal bij de Kamer van Koophandel aangevraagd. Dat betekent dat 4% nog steeds niet is overgestapt. De KVK zet nu de laatste stap richting het 100% digitaal aanvragen van exportdocumenten.

De afgelopen jaren stimuleerde de Kamer van Koophandel al vaker ondernemers om over te stappen van post naar digitaal. Zo ook het afgelopen jaar toen iedereen in verband met COVID-19 werd geadviseerd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. De KVK is nu met een officieel bericht gekomen dat met ingang van 5 april 2021 het niet langer mogelijk is nog per post documenten bij de KVK aan te vragen. Geen zorgen want Exportdocuments.com is dé oplossing!

Digitaal documenten aanvragen bij Exportdocumenten.com

Exportdocuments.com is opgericht om bedrijven in Nederland een oplossing te bieden voor het online aanvragen van exportdocumenten. Ons doel is om het aanvragen van exportdocumenten zo eenvoudig mogelijk te maken. Het aanmaken van een account is gratis. Je betaalt per aanvraag en er zijn geen bijkomende (financiële) verplichtingen. Lees hier meer over onze tarieven.

Heb je tijdens het aanvragen van je document een vraag? Dan staat ons Customer Service team voor je klaar. Je kunt hen per mail of telefoon bereiken. Je leest hier meer over onze Service levels.

Voordelen van onze webshop

  • Je kunt je aanvraag tussentijds opslaan zodat je deze op een later moment weer op kunt pakken;
  • Je krijgt advies door de landvereisten-assistent welke documenten je nodig hebt voor het land van bestemming;
  • Je kunt klantadressen en (product)gegevens opslaan als template, om deze volgende keer snel te hergebruiken;
  • Afhankelijk van het Service level dat je kiest, controleren we een document op juistheid en volledigheid voordat deze naar de KvK gaat. Zo minimaliseren we de kans op afkeuring, wat leidt tot snelle doorlooptijden;
  • Het is ook mogelijk om je Ambassade legalisatie te regelen.

Webshop vs software

Zelf jouw exportdocumenten regelen kan op twee manieren, namelijk via een webshop of met behulp van software. We laten je graag zien wat de voordelen van een webshop zijn. Onderstaand hebben we een vergelijking gemaakt van een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

OPLOSSING WEBSHOP SOFTWARE
Vaste (opstart)kosten Nee, gratis account Ja, setup en/of licentiekosten
PKI Overheidscertificaat benodigd Nee Ja, kosten vanaf € 175,- per gebruiker (per 3 jaar)
Betalen per aanvraag*
Helpdesk bij vragen x
Ambassade service x
Advies over document-vereisten x

Zoals je kunt opmaken uit de bovenstaande tabel: het is voor kleine aantallen financieel aantrekkelijk om je documenten via onze webshop te regelen. Op deze manier kun je vaste kosten vermijden.

Meer uitleg over het digitaal aanvragen van Exportdocumenten

Je kunt als bedrijf jouw exportdocumenten niet rechtstreeks digitaal bij de Kamer van Koophandel aanvragen. Dit kan alleen via een tussenpersoon (intermediair), zoals Exportdocuments.com. Wij hebben met onze webshop een digitale koppeling met de KVK waarmee jouw exportdocumenten ter goedkeuring worden aangeboden bij de KVK. Vraag je je documenten voor 15.00 uur aan, dan sturen wij deze dezelfde dag nog naar je op. Vergeleken met het post proces heb je je documenten hiermee minimaal 2 werkdagen sneller in huis.

01 feb. 2021 at 08:00
2 min
Gepubliceerd door:
Marieke Menkveld-Theijssen
Sr. Export Documentation Agent