+31(0)884321888
[javascript protected email address]
KVK adviseert om exportdocumenten digitaal aan te vragen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

KVK adviseert om exportdocumenten digitaal aan te vragen

In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 vragen veel bedrijven hun medewerkers vanuit huis te werken. Zo ook de Kamer van Koophandel. Dit heeft invloed op de afhandeling van aanvragen van exportdocumenten die per post werden ingediend. Het grootste deel van dit type documenten wordt al digitaal aangevraagd, wat ook nu probleemloos verwerkt wordt. De kleine groep klanten die momenteel hun documenten nog per post aanvragen worden door de KVK nu verzocht om ook over te stappen naar een digitaal proces.

UPDATE 01-02-2021 - Met ingang van 5 april 2021 is het niet langer mogelijk om nog per post documenten bij de Kamer van Koophandel aan te vragen. Lees meer over dit officiële bericht van de KVK.

Maak een gratis account aan en ervaar het gemak zelf!

Of je nu 1 of 100 aanvragen per maand hebt, dat maakt voor onze oplossing niet uit. Zodra je een (gratis) account hebt aangemaakt doorloop je per aanvraag een 4-stappen proces in onze webshop om je exportdocumenten aan te vragen. De webshop geeft je advies over de documenten die je nodig hebt voor het land van bestemming van je zending. Prettig om te weten dat je de juiste documenten regelt!

Digitaal Exportdocumenten aanvragen: webshop vs software

Jij wilt zelf jouw exportdocumenten regelen? Dat kan op twee manieren, namelijk via een webshop of met behulp van software. We laten je graag zien wat de voordelen van een webshop zijn. Onderstaand hebben we een vergelijking gemaakt van een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

OPLOSSING WEBSHOP
SOFTWARE
Vaste (opstart)kosten Nee, gratis account Ja, setup en/of licentiekosten
PKI Overheidscertificaat benodigd Nee Ja, kosten vanaf € 175,- per gebruiker (per 3 jaar)
Betalen per aanvraag*
Helpdesk bij vragen x
Ambassade service x
Advies over document-vereisten x

*Klik hier voor onze tarieven.

Meer uitleg over het digitaal aanvragen van Exportdocumenten

Je kunt als exporteur jouw exportdocumenten niet rechtstreeks digitaal bij de KVK aanvragen. Dit kan alleen via een tussenpersoon (intermediair), zoals Exportdocumenten.com. Onze webshop heeft een digitale koppeling met de KVK waarmee jouw exportdocumenten ter goedkeuring worden aangeboden bij de KVK. Vraag je je documenten voor 15.00 uur aan, dan sturen wij deze dezelfde dag nog naar je op. Vergeleken met het ‘proces per post’ heb je je documenten hiermee minimaal 2 werkdagen sneller in huis.

08 mei 2020 at 14:00